Почетна » Вујошевић: Фукарска посла!

Вујошевић: Фукарска посла!

од admin
0 коментар

Кошаркашка Суперлига Србије почиње у суботу, 28. марта, а уочи наступа у Нишу, у првом колу против Константина (20 часова) тренер актуелног шампиона Душко Вујошевић знатно више је говорио о „скандалозној утакмици у Подгорици“, где је Партизан изгубио од Будућности у последњем колу АБА лиге, па ће морати да у полуфиналу регионалног такмичења против Црвене звезде Телеком одлучује ко ће у финале и, уједно, ко ће нашу земљу представљати у наредној Евролиги.

„Челници АБА лиге су показали да не могу да воде то такмичење. Партизан до сада није показивао своје резервне према њима јавно, али евидентно је да има проблем са њима. Они су се после прошлогодишњег полуфинала, када су два хрватска клуба у Београду избацили српске, су се прсили како је лига регуларна. Ове године су у одређивању судија постављали Хрвате за утакмицу која директно одлучује о домаћинству у плеј-офу и ривала Цедевити. Уз то је било и прича да је првобитно делегиран други судија, Радовић, а да је потом та одлука промењена. Нећу да причам о томе колико је суђење у последња три минута меча са Будућношћу било лоше, али нису чак ни хтели да погледају снимак (у кључном моменту), да ли је било потезања мрежице или и дирања обруча… Све су била фукарска посла!“, поручио је Вујошевић и додао:

„Очигледно је да челни људи АБА лиге, а пре свега Билић и Алеш Камникар (комесар за делегирање судија), нису у стању да воде Јадранску лигу. Јесте компликовано на овим просторима, где се распала држава, пронаћи судије који макар у подсвести немају неког свог личног интереса, али ја не видим ни неки напор да се изаберу најпоштенији људи. Имали су они и других керефека, попут оне са Игокеом, када је дошло до ретроактивног мењања постулата са почетка такмичења. Ја сам за Јадранску лигу, јер је то најквалитетније такмичење, али нисам за то да га води група привредника сумњивог морала“.

Тренеру Партизана није се свидело ни понашање домаће публике у Подгорици, али ни понашање српских медија потом:

„Јесте да се навијачка група Будућности зове ‘варвари’, али такав степен дивљаштва још нисам видео. Кошарка се, ипак, игра за цивилизован свет, а у српским медијима није било приче о хватању Милосављевића за врат. Када ја урадим нешто такво, из дана у дан се те фотографије јављају у серијама. Сада нема баш никакве реакције и интересује ме да ли би тако било и да је у питању Црвена звезда, а не ми? Утакмица у Подгорици је скандалозна, мада је нико код нас није тако оценио. Можда је крив Сиријац за бацање бубрега, или можда није успела да се изврши нечија замисао да се убаци читаво прасе у терен, јер само нам је то фалило у овом циркусу“, рекао је Вујошевић.

Што се тича меча са Констатином и самог почетка Суперлиге, стратег шампиона истиче да не треба отписивати тимове који стижу из КЛС-а:

„Почиње наша лига која ће имати своје дражи. То је борба за пласман међу четири екипе које ће играти ту чувену Јадранску лигу следеће године. Не треба отписати екипе које стижу из Кошаркашке лиге Србије, посебно ФМП… Незгодно ће бити када те екипе буду домаћини, јер ће имати посебну мотивацију пред својом публиком. Константин је у Нишу нама први такав случај. То је борбена екипа која ће пробати што скупље да прода кожу“, закључио је Душко Вујошевић.
У осталим мечевима 1. кола кошаркашке Суперлиге играју још: у суботу ФМП – Тамиш (17 часова), у недељу Црвена звезда Телеком – Мега Лекс (19), а у понедељак Војводина – Металац (20 сати).

С. Милићевић / Д. Николић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар