Почетна » ЗВЕЗДИ ТРЕБА ПСИХОЛОГ Легенда црвено-белих о поразу у Стразбуру

ЗВЕЗДИ ТРЕБА ПСИХОЛОГ Легенда црвено-белих о поразу у Стразбуру

од admin
0 коментар

Тренер Дејан Радоњић и играчи Црвене звезде би морали добро да анализирају своје игре ове сезоне како им се не би понављали Мадрид, Москва, Стразбур, Олимпија, Игокеа…

Необјашњиво делује пораз кошаркаша Звезде у Француској. На старту треће четвртине црвено-бели су имали плус 21, утакмицу су завршили са минус три. Шта се то догодило у главама играча и тренера Дејана Радоњића за 18 минута?

На Малом Калемегдану је очигледно потребан психолог да поразговара са свима…

– Тешко ми падају порази Звезде иако од почетка сезоне клуб има проблема у формирању екипе, а тим са повредама играча. И такви, без пола тима, показују да могу да се боре равноправно у Европи, али не желимо Звезду као што је била у Стразбуру. Има психолошких падова, у Немачкој победиш Бајерн, међутим, онда уследи опуштање, паднеш од Игокее код куће, што је недовољно третирано од тренера. Много је осцилација, то ми се не допада, волео бих што пре да се екипа нивелише психолошки и стручно – каже за “Блиц” легенда црвено-белих Драган Капичић.

Звезда је, сада је јасно, лоше одрадила прелазни рок. Отказ је добио Скорцанитис, Мекел је пред одласком, Томпсон такође, Настић не игра… Усред сезоне су стигли Милер, Штимац, Вилијамс… Ко је крив, ко је летос бирао појачања: тренер Дејан Радоњић, председник клуба Небојша Човић или спортски директор Мирко Павловић? 

– Живим у нади да ћемо повратком Дангубића, Митровића и Лазића гледати другу, нову и бољу Звезду. Верујем у то, било је и великих победа, биће их опет. Одбрана је квалитетна, напад ефикасан, а онда се одједном догоди пад па се не зна ко шта ради на терену. Као звездаш један дан сам срећан, други несрећан – наставља Капичић.

Шансе за пролаз у топ 16 остају. Можда би са психологом пут био лакши.

– Тренер и управа би морали да лоцирају проблем. На овакав начин не би смело више да се губи. И даље Звезда држи све у својим рукама, управа улаже, омогућила је услове за рад, ваља сачекати праву Звезду – закључио је Капичић.

Како могу црвено-бели до топ 16

Звезда до краја овог дела Евролиге има утакмице са Реалом и Химкијем код куће, гостовање Фенербахчеу, и на крају игра у Београду са Бајерном. Црвено-бели са три победе пролазе у топ 16, са две победе и два пораза морају да се надају тријумфима над Бајерном и Реалом, који би највише донели у овој опцији. У случају 1-3 до краја, постоји опција да се Звезда нађе у топ 16, али те шансе теже нули. Потребна је победа против Реала са великом разликом а да Реал и Бајерн изгубе три од последња четира дуела, као и да се не изгуби од Немаца разликом већом од оне у Минхену. Ако Стразбур изгуби све а Бајерн само победи Стразбур, Звезда би победом против Бајерна отишла даље.

 

Игор Велимировић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар