Почетна » Лига Ендеса се после 13 година враћа на Спортклуб

Лига Ендеса се после 13 година враћа на Спортклуб

од Други Пишу
0 коментар

Унитед Медиа, водећа медијска компанија у југоисточној Европи и Асоцијација кошаркашких клубова Шпаније потписали су вишегодишњи уговор о ексклузивним правима за пренос утакмица лиге Ендеса – најјаче шпанске кошаркашке лиге на каналима Спорт Клуба у Србији, Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Северној Македонији.

Гледаоци Спортклуба ће, након 13 година, поново имати прилику да сваког викенда гледају девет утакмица Ендеса лиге у директним преносима, као и комплетан плеј-оф, Суперкуп и Куп краља.

Ендеса је најјаче национално кошарашко првенство у Европи. У питању је лига из које се четири тима такмиче у Евролиги (Реал Мадрид, Барселона, Басконија и Валенсија) и још два у Еврокупу (Хувентуд и Гран Канарија).

„Веома смо срећни што смо најјаче национално кошаркашко такмичење у Европи вратили на Спортклуб и тако проширили већ снажну кошаркашку понуду са Евролигом, Еврокупом, бројним националним првенствима и ФИБА Светским и Европским првенствима. Ендеса лиги ћемо дати значај какав заслужује, јер ће то бити један од наших најјачих адута сваког викенда”, изјавио је Немања Симеуновић, директор Спорт Клуба.

Хосе Мигел Каљеха, извршни директор АЦБ истиче:

„Партнерство са Спортклубом поклапа се са нашим амбицијама да садржај буде пласиран на ексклузивним местима и да добије важност коју заслужује. Спортклуб је место са најбољом кошарком и сматрамо да ту треба да буде и АЦБ. Регион који покрива Спортклуб је познат по сјајним кошаркашима, али исто тако и по великом значају кошарке и праћењу свих најбољих играча и утакмица, па верујем да ће публима моћи да ужива у великој борби за шампионску титулу“.

Током 36 недеља колико траје сезона, гледаоци у региону моћи ће да навијају за своје локалне хероје који наступају у шпанским тимовима – Хезоњу и Мусу у Реалу, Калинића у Барселони, Маринковића у Басконији, Кљајића, Стевића и Душчака у Гран Канарији, Томића у Хувентуду, Милетића и Пркачина у Ђирони, Радончића, Јовића и Симанића у Сарагоси, Тодоровића у Гранади, Ристића у Тенерифи, Бендера у Обрадоиру, Луковића, Ненадића и Танасковића у Бреогану, Радичевића и Сулејмановића у Билбау, Клавжара и Радовића у Мурсији, Ђедовића у Уникахи.

О Унитед Медиа
Унитед Медиа је део Унитед Гроуп-а и водец́а медијска компанија у југоисточној Европи, која послује у осам земаља.

Са 4.200 запослених, Унитед Медиа производи више од 40.000 сати оригиналног садржаја сваке године који водец́и међународни оператери дистрибуирају на тржиште од више од 40 милиона људи. Поред тога, компанија у свом портфолију има 55 телевизијских станица, од којих седам са националном покривеношц́у више од 30 портала, као и 6 новина и 5 радио станица. Такође, нуди јединствену услугу оглашавања са продајом рекламних слотова и прецизним таргетирањем у складу са циљном групом за одабране канале.

О АЦБ и Лига Ендеси
Лига Ендеса је шпанско кошаркашко такмичење, најјача национална лига на свету ван НБА. Лигашка сезона почиње Суперкупом, турниром четири најбоље пласирана тима из претходне сезоне. Лига траје од септембра до маја са 34 кола у којима се одигра укупно 306 утакмица. У фебруару је организован Куп краља, а у мају и јуну плеј-оф са укупно 17 до 27 утакмица. Утакмице АЦБ директно се преносе у 152 државе широм света, а о квалитету говори податак да су чланови АЦБ у претходној сезони освојили оба европска трофеја – Реал Мадрид Евролигу, а Гран Канарија Еврокуп.

Foto: United media

Душан Марковић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар