Почетна » Како је „Журнал“ разоткрио ко стоји иза ФК Винча

Како је „Журнал“ разоткрио ко стоји иза ФК Винча

од admin
0 коментар
fk vinca

fk vinca

Међутим, Стефан Дилберовић према подацима Агенције за привредне регистре није председник ФК Винча већ је то Раде Граховац.

aprvinca

Стефан Дилберовић свакако, према Закону о спорту, не би  могао да буде председник ФК Винча јер је обављао функцију председника СГО Гроцка, али је овај податак јако интересантан због раније објављених текстова  Жиг инфа да заправо Дилберовић стоји из овог фудбалског клуба.

Наиме, 13. новембра 2019. одржана je, односно настављена практично самовољно прекинута Скупштина од 6. новембра 2019. године од стране одлазећег председника Спортског савеза општине  Гроцка Владе Радовановића, на којој је изабран нови председник и остало руководство.  Пре те настављене, одржана је седница Скупштине  која је била  архаична и евидентно је било кршење прописа и противправно вођење седницом. Делегатима није давана реч, како би се изјаснили о кандидатима и пронађеним малверзацијама. Затим су се притисци на делегате Спортског савеза, од стране координатора СНС-а у Гроцкој, наставили, а све у циљу како би њихов кандидат прошао. На крају је седница Скупштине Спортског савеза Гроцка завршена са разним малверзацијама и упитном легалношћу.

О СЕДНИЦИ СПОРТСКОГ САВЕЗА ГРОЦКА-ОВДЕ 

Након одржане Скупштине Спортског савеза општине Гроцка, на којој је изабрано руководство, Жиг инфо је дошао до података да су поједини потписи на овлашћењима делегата фалсификовани. Због свих ових малверзација, поднето је обавештење надлежним  институцијама док је један од делегата писао и поверенику СНС-а за Гроцку, Милосаву Миличковићу упућујући га на дата дешавања. Према сазнањима Жиг инфа, Миличковић је због ове   ситуације позивао тадашњег председника СГО Гроцка и једног од координатора СНС-а, Стефана Дилберовића захтевајући од њега да се на најбољи могући начин реши проблем Спортског савеза у Гроцкој.

Стефан Дилберовић одмах након тог позива, тачније организује састанак са председником Кјокушинкаи клуба „Тигар“ из Гроцке, Зораном Лалићем, с обзиром да је он један од малобројних који је указивао на бројне неправилности у раду Спортског савеза.

 На том састанку, Дилберовић је понудио Лалићу место у Управном одбору Спортског савеза Гроцке и саопштио му је да ће он променити и Надзорни одбор јер му се уопште не свиђа. Додатно, Лалић је требао да потпише приступницу Српске напредне странке. Лалић је одбио понуду Дилберовића и саопштио је да ће се  и даље, као и до сада, борити правним путем како би затворио пут свим коруптивним радњама у Спортском савезу Гроцке.

 

ЖФУ Винча добио недозвољена средства из буџета

 

Након формирања новог руководства у ССОГ, Комисија за расподелу средстава за спортску инфраструктуру, дана 11. децембра 2019. доноси одлуку и одобрава финансијска средства, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објеката у укупном износу од 5.000.000 динара (петмилиона динара). Овом одлуком обухваћено је 12 фудбалских клубова, чланова ССОГ. Оно што је већ тада евидентно јесте чињеница да средства нису равномерно распоређена. Подаци указују да је 9 клубова добило по 400.000 динара, ФК ДУНАВАЦ  је добио 420.000 динара, а ЖФУ ВИНЧА и ФК ЛЕШТАНЕ по 490.000динара.

Тај податак јасно указује на фаворизовање одређених клубова.

Заправо, Одлуком о одобравању финансијских средства, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објеката, ЖФУ ВИНЧА одобрена су и уплаћена средства, у износу од 490.000,00 динара.

Овим чином, ГО Гроцка одобрила је финансирање ЖФУ ВИНЧА у супротности са Законом о спорту Републике Србије и Правилником о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у јединицама локалне самоуправе.

Закон о спорту у „Члан 5, Став 1, Тачка 6) јасно наводи следеће:

Носилац програма мора:

6) Да је претходно обављао делатност најмање годину дана

.

Затим у „Члан 6, Став 1, Тачка 2):

Носиоцу програма неће се одобрити програм у поступку доделе средстава

ако је:

2) Намерно или са крајњом непажњом лажно приказао податке тражене у обрасцима за подношење програма или ако је пропустио да да све потребне информације.“

Увидом у регистар АПР види се да је ЖФУ ВИНЧА основан 08.02.2019. што указује да никако не испуњава услов, јер у моменту конкурисања постоји свега десет месеци. Такође,  ЖФУ ВИНЧА не поседује свој терен, инфраструктуру, већ игра на стадиону ФК ВИНЧА.

Према сазнањима Жиг инфа, противзаконито финансирање ЖФУ ВИНЧА, мотивисано је блокадом рачуна ФК ВИНЧА, у износу од 1.371.796,03 динара од стране НБС.

Износ блокаде је видљив на сајту НБС у „Претрази дужника у принудној наплати“, и траје преко годину дана, тачније од 04.07.2019.

Овакав податак повлачи за собом друго питање, а то је функционисање ФК ВИНЧА и законитост опстанка у такмичарском систему ФСБ и ФСС.

Због блокаде рачуна, више од годину дана од стране НБС, финансирање ФК ВИНЧА било би у супротности са Законом о спорту:

„Члан 18. Став 5.

Носилац програма, односно пројекта не може да: буде у поступку ликвидације, стечаја и под привременом забраном обављања делатности; има блокаду пословног рачуна у тренутку закључења уговора о реализацији програма и пребацивања буџетских средстава на пословни рачун.“

Ново руководство Спортског савеза општине Гроцка на овај начин, посредно су одлучили да финансирају ФК ВИНЧА, иза кога стоји, што је сада Журнал потврдио,  Стефан Дилберовић.

А ако питате самог актера Стефана Дилберовића о овим очигледним малверзацијама, добићете одговор да самим питањем нападате децу, и то женску!

Изгледа да није битно то што су та деца злоупотребљена управо од Стефана Дилберовића и читавог Спортског савеза општине Гроцке, али је јако битно да се о томе не пише. Јер, ако се не пише, за малверзације се неће знати, а ако се, пак пише онда је то напад на ,,женску децу“, како то Дилберовић наводи.

Стефан Дилберовић је учествовао и на завршеним локалним изборима у Гроцкој на листи која носи назив „За нашу децу“. Деца Женског фудбалског клуба „Винча“ су заиста добила средства, и то противправно, али шта ћемо са свом осталом „нашом децом“? Можда, та остала деца ипак нису „наша“. Можда су то деца страних плаћеника, домаћих издајника јер, судећи по додели средстава Спортског савеза у Гроцкој, постоје само „Дилберовићева деца“.

 

ЕЖИ, Насловна фотографија: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар