Почетна » Након извршених малверзација, председник Спортског савеза општине Гроцка поднео оставку

Након извршених малверзација, председник Спортског савеза општине Гроцка поднео оставку

од admin
0 коментар
viber image 2021 09 22 21 01 00 176

Благојевић је потврдио за Жиг инфо да је поднео оставку, али да је она искључиво из личних разлога. Међутим, који су то „лични разлози“ Благојевић није навео.

-Оставку сам поднео у усменој форми скекретарки Живки Комленац Ђорђевић, која треба да је пренесе у писаној форми, како бих је ја у петак, 24.09.2021., потисао.  Не желим да говорим о разлозима напуштања Савеза, изјавио је Миирослав Благојевић.

viber image 2021 09 22 21 01 00 176

Подсетимо се, од како постоји Спортски савез у Гроцкој секретар је Живка Комленац. Она није само секретар у Спортском савезу већ и у Фудбалском савезу Гроцке. А где  је Живка секретар ту су и нерегуларности.

 

А било је свега у Спортском савезу општине Гроцка. 

Комисија за расподелу средстава за спортску инфраструктуру, дана 11. децембра 2019. доноси ОДЛУКУ и ОДОБРАВА финансијска средства, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објеката у укупном износу од 5.000.000 динара (пет милиона динара). Овом одлуком  обухваћено је 12 фудбалских клубова, чланова ССОГ. На први поглед  евидентно је да средства нису равномерно распоређена јер, 9 клубова је добило по 400.000 динара, ФК ДУНАВАЦ је добио 420.000 динара, а ЖФУ ВИНЧА и ФК ЛЕШТАНЕ по 490.000 динара, што јасно указује на фаворизовање одређених клубова. Заправо,  ОДЛУКОМ о ОДОБРАВАЊУ финансијских средстава, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објекатаЖФУ ВИНЧА одобрена су и уплаћена средства, у износу од 490.000,00 динара.

ГО Гроцка одобрила је финансирање ЖФУ ВИНЧА у СУПРОТНОСТИ са Законом о спорту Републике Србије и ПРАВИЛНИКОМ о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интреси грађана у јединицама локалне самоуправе – ГО Гроцка. Увидом у регистар АПР види се да је ЖФУ ВИНЧА основано 08.02.2019. што указује да никако не испуњава услов, јер у моменту конкурисања постоји свега десет месеци

ЖФУ ВИНЧА не поседује свој терен, инфраструктуру, већ игра на стадиону ФК ВИНЧА.

Противзаконито финансирање ЖФУ ВИНЧА, мотивисано је  блокадом рачуна ФК ВИНЧА, у износу од 1.371.796,03 динара од стране НБС, и тако даље.

viber image 2021 09 22 21 01 23 696

Све ово није било довољно актуелном председнику Гроцке, Драгану Пантелићу да утиче на своје сараднике да се не мешају у избор новог руководства Спортског савеза општине Гроцка 10.фебруара  са почетком у 17 часова требало је да се одржи ванредна изборна седница Скупштине Спортског савеза општине Гроцка, на којој је требало да  се бира ново руководство. 

Међутим, као што је већ виђено и у претходно бираном руководству, пре почетка ове седнице, притисци су итекако били видљиви и то од стране најближих сарадника актуелног председника ГО Гроцка . Притисци су највише кулминирали у току тог дана, где су поједини представници спортских удружења на разноразне начине уцењивани од појединаца из владајуће странке у Гроцкој (Милана Марковића, Александра Рајковића, Стефана Дилберовића и др.).

Према снимку који је објављен на нашем порталу, циљ ових појединаца је био да представници спортских удружења који су сазвали ванредну изборну седницу Скупштине ССОГ-а изгубе на гласању, како би исто руководство остало реизабрано.

„ЗЛОЧИН У ИМЕ ПРЕДСЕДНИКА ГРОЦКЕ“- АУДИО СНИМАК 

viber image 2021 09 22 21 02 19 477

Ипак, те вечери се десио обрт какав ти појединци из владајуће странке- СНС нису очекивали. Наиме,  на тој ванредној изборној седници Скупштине Спортског савеза општине Гроцка, донета је одлука да се иста одложи. Потез који је изненадио управо те представнике власти у Гроцкој. Тада је Давид ипак победио Голијата. Буџетска инспекција је затим утврдила да је било неправилности, а већини клубова, због деловања челних људи ССОГ, наложено да врате новац. Данас је председник Мирослав Благојевић поднео оставку, али сарадник свих претходника у коруптивним радњама, секретарка Живка то још увек није учинила.

 

 Бонус видео: „Годишњица власти у Гроцкој“

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар