Почетна » Председник Спортског савеза општине Гроцка поднео оставку

Председник Спортског савеза општине Гроцка поднео оставку

Очекује се нова изборна седница Скупштине

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Да је било свега и свачега коруптивног  у Спортском савезу општине Гроцка, најбоље је осликавао 20. јануар 2021. године када је  у свечаној сали СО Гроцка одржан радни састанак између руководства Спортског савеза Србије,  тачније Драгана Шешума Спортског директора и Милоша Марковића Саветникa за маркетинг и менаџмент, Спортског савеза општине Гроцка и спортских клубова и удружења са територије општине.

Повод тадашњег састанка биле су искључиво коруптивне радње садашњег руководства Спортског савеза општине Гроцка, на челу са председником Мирославом Благојевићем и секретарком Живком Ђорђевић Комленац. Иако су прозвани за многобројне афере и корупције, Благојевић и Комленац нису ни у једном тренутку тада покушали да се одбране од изнетих чињеница.

Те чињенице и докази, испоставиће се данас су необориви.  Додељиван је новац из буџета по рођачком принципу, нису одржаване годишње редовне седнице Скупштине Спортског савеза општине Гроцка и сл.  Председник Надзорног одбора, Ракић из Лештана, је чак и сам признао да за  13 месеци, од како је изабрано садашње руководство није одржана ни једна седница овог одбора. Касније, на прескоченој редовној седници испоставило се да је Надзорни одбор ипак заседао јер је усвојио финансијске извештаје.

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић присуствовао је овом састанку и такође је потврдио да је било злоупотреба. Међутим, да ће неко одговарати за очигледне намерне пропусте и злоупотребе, од стране Пантелића, није тада саопштено. Председник ГО Гроцка је тада предложио, да старе проблеме оставе са стране и да се поново изабере руководство Спортског савеза општине Гроцка, само овога пута без притисака као што их је раније било.

У међувремену, нерешавање нагомиланих проблема, допринело је до тога да спортски клубови у Гроцкој немају више начина да се регуларно финансирају, јер је Буџетска инспекција наложила да се изврши поврат новца који је, иначе, за већину клубова, могао да се оправда. Како ствари данас стоје, утужење клубова који нису вратили новац у буџет, према Записнику инспекције, мора бити реализовано у наредним данима.

Према сазнањима Жиг инфа, председник Спортског савеза општине Гроцка, Мирослав Благојевић поднео је данас неопозиву оставку из личних разлога. У наредном периоду очекује се формирање новог руководства Спортског савеза општине Гроцка.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × three =