Почетна » Признали да постоје коруптивне радње у Спортском савезу Гроцке, прозвани ћуте

Признали да постоје коруптивне радње у Спортском савезу Гроцке, прозвани ћуте

од admin
0 коментар

 Повод данашњег састанка биле су искључиво коруптивне радње садашњег руководства Спортског савеза општине Гроцка, на челу са председником Мирославом Благојевићем и секретарком Живком Ђорђевић Комленац. Иако су опрозвани за многобројне афере и корупције, Благојевић и Комленац нису ни у једном тренутку покушали да се одбране од изнетих чињеница.

А чињенице и докази су необориви. Додељиван је новац из буџета по рођачком принципу, нису одржаване годишње редовне седнице Скупштине Спортског савеза општине Гроцка и сл. Председник Надзорног одбора, Ракић из Лештана, је чак и сам признао да за  13 месеци, од како је изабрано садашње руководство није одржана ни једна седница овог одбора.

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић присуствовао је овом састанку и текође је потврдио да је било злоупотреба. Међутим, да ће неко одговарати за очигледне намерне пропусте и злоупотребе, од стране Пантелића, није саопштено. Председник ГО Гроцка је предложио, да старе проблеме оставе са стране и да се поново изабере руководство Спортског савеза општине Гроцка, само овога пута без притисака као што их је раније било.

Представници Спортског савеза Србије су, поред исказаних злоупотреба,  у отвореној дискусији са представницима клубова  презентовали начине финансирања клубова преко конкурса које годишње расписују локалне самоуправе и отклањали честе нејасноће и погрешна тумачења. Присутнима су разјашњени типови конкурса за финансирање и суфинансирање рада клубова преко локалног буџета Градске општине Гроцка и начине и разлоге правдања утрошених средстава.

Иако је на челу Спортског савеза општине ГО Гроцка, садашња секретарка Живка Ђорђевић Комленац први пут је сазнала да таква финансирања постоје. Такође, Комленац је затражила бројеве телефона од представника Спортског савеза Србије, како би у наредном периоду питала за све нејасноће везане за вођење савеза у Гроцкој. Као мало дете када покушава код родитеља да се извади иза учињеног несташлука, тако је секретарка Спортског савеза у Гроцкој данас, након одржаног састанка, покушавала да да оправдање за претходан рад представницима Спортског савеза Србије.

Погледајте данашњи радни састанак  између руководства Спортског савеза Србије, Спортског савеза општине Гроцка и спортских клубова и удружења са територије општине Гроцка:

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар