Почетна » Протест у Гроцкој: Укључили сирену да их из општине Гроцка чују (ВИДЕО)

Протест у Гроцкој: Укључили сирену да их из општине Гроцка чују (ВИДЕО)

Део спортских клубова протествовао због (не)додељивања буџетских средстава

од Жиг Инфо
0 коментар

20. октобра 2022. испред ГО Гроцка одржан је протест борилачких клубова Тигар и Вук 011. Представници ова два клуба изјавили су да је ово само протест упозорења и да ће, ако се додели новац фудбалским клубовима по пројекту „Спорт за све 2022“, радикализовати протесте.

Данас је одржан поновни протест у којем је учествовало 4. клуба. Поред клуба Тигар и Вук 011, простест су изразили и КБС Гроцка као и Кошаркашки клуб уз Врчина. Овога пута, представници ових спортских клубова нису желели да и деца учествују, те су протест започели тако што су се огласили сиреном испред ГО Гроцка.

Након громогласнoг звука сирене, који је подсећао на полицијску, оне које су протестовали примио је члан већа за Спорт у ГО Гроцка, Милош Јанковић.

Повод за овај протест јесте одлука ГО Гроцка да се фудбалским клубовима додели новац из буџета кроз пројекат „Спорт за све 2022“.

Иако има назив да је намењен, овај пројекат не односи се на све спортов. Новац је додељен искључиво фудбалским клубовима и то онима који су морали до сада да врате новац у буџет ГО Гроцка, према мерама Буџетске инспекције. Дакле, сви остали спортски клубови, осим фудбалских из буџета ГО Гроцка неће добити новац. Према одлуци већа ГО Гроцка, за ову намену издвојило се 10 милиона динара!

Већник за спорт, Милош Јанковић није успео да одговори на сва постављена питања, али је обећао да ће одговоре врло брзо изнети. Изнео је иста она обећања која садашња власт даје у претходне две године, а то је да ће они учинити све да се ситуација у спорту реши.

Јанковић је ипак одговорио да се пројекат „Спорт за све 2022“ одржава сваког дана на фудбалским теренима у Месним заједницама у термину од 08-11 часова. Ипак, није знао да одговори како је јавност обавештена о изнетим терминима и о могућности уопште да може да се рекреира. Такође, Јанковић није знао да одговори прецизно ни зашто другим спортским клубовима није дозвољено да се баве „рекреацијом“, већ се новац додељује искључиво фудбалским клубовима.

Опширније у видео прилогу:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар