Почетна » Спортисти у Гроцкој „нунају“ се лагано без пара

Спортисти у Гроцкој „нунају“ се лагано без пара

Дешавања у Спортском савезу општине Гроцка

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Актуелни председник Спортског савеза општине Гроцка, Иван Николић наставио је путем својих претходника, могло би се рећи и у још већем негативнијем обиму.

Руку на срце, то се могло увидети још и на избору Николића за председника Спортског савеза у Гроцкој. Већ на самом старту свог председниковања, исто као и његови претходници, Николић није испоштовао договор појединих клубова који су га подржали. А договор је био да се избор генералног секретара, Живке Комленац Ђорђевић, одложи док се не испита да ли она може вршити ту функцију с обзиром да је и генерални секретар Фудбалског савеза у Гроцкој.

Под ингеренцијом председника Гроцке, изабран председник Спортског савеза (ВИДЕО)

У целој игри престола у грочанском савезу спортиста, не треба заборавити ни локалног министра за спорт, Милоша Јанковића званог Нуна.

Играч председника Гроцке, који испуњава сваки његов хир, чак и на уштрб сопствених финансија, Јанковић и даље „нуна“ спортисте.

Званично, локални министар је за транспарентност и „апсолутно се за све слаже“ када му се упути неки захтев. Тако му је упућен захтев за информацију о „годишњој подели новца спортским клубовима у Гроцкој“, односно колико ће сваки клуб добити суфинансирање од стране ГО Гроцка за 2024. годину.

  • Само ви пошаљите на мејл Спортског савеза општине Гроцка и истог тренутка ћете добити тражену информацију, биле су речи локалног министра за спорт у понедељак.

Затим је дошао крај уторка, и стигао је следећи одговор од локалног министра:

  • Прослеђујемо све, не кријемо ништа, колико сутра све добијате.

Испраћамо и среду, али обећања локалног министра остадоше празна.

Затражили смо од министра да објасни да ли ће и када спортски клубови добити новац који је опредељен и ту је био „речитији“.

  • Проблем је што нема градске власти, те се привремено финансирамо, односно на свака три месеца, па неће бити могуће исплатити спортске клубове у целости, већ ће то ићи парцијално, у зависности од прилива новца, рекао је Јанковић.

Случајно или не, на данашњој седници СГО Гроцка, иако то није била тема,  председник Драган Пантелић споменуо је спортске клубове и њихово финансирање. Пантелић је практично поновио Јанковићеве речи.

У целој причи, спортисти никако да схвате де је фер плеј једини начин доћи до правог успеха. Јер, како то обично бива, спортисти у Гроцкој увек подлегну актуелној већини, па чак и они најтврдокорнији. Овога пута, како ствари данас стоје, подлећиће без пара а и даље ће веровати обећањима. А ако погледамо уназад пар година, од како су настали проблеми, у Спортском савезу општине Гроцке, на „руководећим функцијама“ су мање више, исти људи. Ако не по имену и презимену, по карактеру сигурно.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Архива Жиг инфо/2024

Можда ти се свиди

Оставите коментар