Почетна » Спортисти у Гроцкој се ујединили и дигли глас против одлуке да се узме новац од Спортске хале за путеве

Спортисти у Гроцкој се ујединили и дигли глас против одлуке да се узме новац од Спортске хале за путеве

Седница ССОГ-а донела јединство

од Жиг Инфо
0 коментар

Јуче је одржана редовна седница Спортског савеза општине Гроцка која је, по први пут у последњих неколико година, донела јединство у гласању против одлуке актуелне власти да се изврши прерасподела буџета, тако што ће се новац за изградњу Спортске хале преусмерити за посипање и асфалтирање путева.

Садашњи председник ГО Гроцка, Драган Пантелић коначно је успео да својим одлукама уједини спортисте у Гроцкој. Да јучерашња седница неће бити као претходне, показало се одмах на почетку рада, када је Дневни ред проширен са тачком да се донесе закључак који ће се предати председнику Гроцке, да су спортисти изричито против повлачења средстава за изградњу Спортске хале на реконструкцију путева.

Узалуд су била објашњења већника за Спорт, Милоша Јанковића Нуне, који је присуствовао овој седници да се новац преусмерава јер, према његовим речима, Спортска хала нема све валидне пројекте, тачније дошло је до застарелости многих. Јанковић је, такође, рекао спортистима да ће град, наводно, поново дати 120 милиона динара за изградњу Спортске хале, када се ураде пројекти.

Како тој изјави спортисти нису поверовали, једногласно су одлучили да се председнику Гроцке уручи званичан став са јучерашње седнице, а то је да нема више „завлачења“ око изградње Спортске хале.

Поред овог става, представници спортских удружења из Гроцке одлучни су и да им се доделе обећана новчана средства за ову годину, односно ребаланс у износу од 15 милиона динара, који ће бити подељен спортским удружењима.

Уколико се ови захтеви не испуне, предлог са синоћне одржане седнице јесте да се крене у протесте. Такође, дат је оптималан рок од недељу дана за одговор председника Гроцке, на захтеве представника спортских удружења.

Подсетимо се, на Дневном реду је првобитно било 12. тачака, између осталога и разрешење потпредседника Николе Стојковића- Пиксија и именовање новог. Седници је присуствовала већина од 47 клубова.

ЕЖИ

Насловна фотографија: Архива Жиг инфо

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар