Почетна » Спортски савез Гроцке тајну крије, седницу не расписује

Спортски савез Гроцке тајну крије, седницу не расписује

од admin
0 коментар

Још увек актуелни председник Скупшитне Стефан Дилберовић заједно са својим пријатељем Миленком Буквићем покушавају да и даље манипулишу кроз Спортски савез ове локалне самоуправе.

Српски речено „ШТО СЕ ГРБО РОДИ, НИ ВРЕМЕ НЕ ИСПРАВИ“, НАЈБОЉЕ ИЛУСТРУЈЕ СИТУАЦИЈУ У ССОГ, стање је неодрживо и ништа се није променило од последње Изборне Скупштине одржане 13.11.2019. која је на силу изгурана из трећег покушаја уз низ нерегуларности, бахатог кршења Статута, притиска и утицаја Стефана Дилберовића и Миленка Буквића и директног мешања Владе Радовановића, о чему је све документовано видео записима редакције Жиг инфо портала.

 

ВИШЕ О СЕДНИЦИ- ОВДЕ

 

Није требало дуго чекати, да новоизабрани председник Мирослав Благојевић уз свесрдну асистенцију генералног секретара Живке Комленац и члана Већа ГО Гроцка задуженог за спорт Спасоја Живановића, грубо крше Закон о спорту и самим тим и Буџетском систему.

Требало би се подсетити и на извештај Буџетске инспекције за 2018. године, где су због нелегално додељених средстава одређених Спортских клубова било потребно вратити новац у буџет. Међу тим клубовима нашли су се и клубови фамилије Симоновић, бившег председника ГО Гроцка.

И уместо да науче на примеру извештаја такве инспекције и да престану са таквим злоупотребама буџета, ново- старо руководство наставља истим путем.

Наиме, Комисија за расподелу средстава за спортску инфраструктуру, дана 11. децембра 2019. доноси ОДЛУКУ и ОДОБРАВА финансијска средства, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објеката у укупном износу од 5.000.000 динара (пет милиона динара). Овом одлуком  обухваћено је 12 фудбалских клубова, чланова ССОГ. На први поглед  евидентно је да средства нису равномерно распоређена јер, 9 клубова је добило по 400.000 динара, ФК ДУНАВАЦ је добио 420.000 динара, а ЖФУ ВИНЧА и ФК ЛЕШТАНЕ по 490.000 динара, што јасно указује на фаворизовање одређених клубова. Заправо,  ОДЛУКОМ о ОДОБРАВАЊУ финансијских средстава, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објеката, ЖФУ ВИНЧА одобрена су и уплаћена средства, у износу од 490.000,00 динара.

ГО Гроцка одобрила је финансирање ЖФУ ВИНЧА у СУПРОТНОСТИ са Законом о спорту Републике Србије и ПРАВИЛНИКОМ о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интреси грађана у јединицама локалне самоуправе – ГО Гроцка. Увидом у регистар АПР види се да је ЖФУ ВИНЧА основано 08.02.2019. што указује да никако не испуњава услов, јер у моменту конкурисања постоји свега десет месеци

ЖФУ ВИНЧА не поседује свој терен, инфраструктуру, већ игра на стадиону ФК ВИНЧА.

Противзаконито финансирање ЖФУ ВИНЧА, мотивисано је  блокадом рачуна ФК ВИНЧА, у износу од 1.371.796,03 динара од стране НБС.

Блокада је видљива на сајту НБС у претрази дужника у принудној наплати, траје преко годину дана, тачније од 04.07.2019. и повлачи за собом друго питање, а то је функционисање ФК ВИНЧА и законитост опстанка у такмичарском систему ФСБ и ФСС. Чињенично стање указује да су Мирослав Благојевић (председник савеза), Живка Комленац  (секретар савеза)и Спасоје Живановић (члан Већа за спорт) на овај начин, посредно, одлучили да финансирају ФК ВИНЧА, иза кога стоји Стефан Дилберовић.

Због ових, као и многих других евидентних кршења законских прописа, Спортском савезу општине Гроцка упућен је захтев за ванредну  изборну Скупштину. Међутим, корачајући путем Драгољуба Симоновића, свог духовног гуруа, руководство Спортског савеза Гроцке, иако по Статуту мора, ванредну изборну Скупштину не заказује, са образложењем да не постоје основ за њено сазивање.

 

НАСТАВИЋЕ СЕ…

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар