Почетна » Завршен Видовдански турнир у Пударцима, посетиоци заиграли коло (ФОТО И ВИДЕО)

Завршен Видовдански турнир у Пударцима, посетиоци заиграли коло (ФОТО И ВИДЕО)

Извештај са последњег 18. дана такмичења

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Након 18. дана трајања, синоћ је у Пударцима, насељу ГО Гроцка, одржано финале такмичења Видовданског турнира 2023. Поред утакмица за треће и прво место, за присутне гледаоце и посетиоце била је организована и забава у виду КУД-а и концерта.

Након осам година паузе, организатори овог турнира су се потрудили да наставе са традицијом, тамо где се стало. И заиста, као некада у добром добу турнира, поново су гости били претежно из врха Социјалистичке партије Србије.

У делегацији је, поред Ивице Дачића, био Александар Антић, Никола Никодијевић, председник ОО СПС а Ђорђе Станојевић и други. Били су присутни и функционери из ГО Гроцка, на челу са председником ГО Гроцка, Драганом Пантелићем. Међутим, након краћег задржавања у публици, за ову делегацију био је припремљен посебан дочек, односно организована је вечера.

Посећеност турнира је била изузетна, а организатори су се потрудили да свакога разоноде. Тако су за најмлађе имали трамболине, игралиште на песку и друге справе, док су мало старији уживали у утакмици. Уједно су могли да купе себи и незаобилазно месо од бика на ражњу, који се и раније пекао на овом турниру.

Турнир је свечано отворен игром локалног КУД-а, а затим се играла утакмица за треће место.

Изузетно добру финалну утакмицу између Шир Кана и Електро Недељковића пратила је груба игра и суђење које је у једном моменту доведено у питање.

Тим Електро Недељковића направио је чак 6. фаула, те је Шир Кану додељено извођење пенала.

У последњој минути игре дошло је до прекида утакмице због спорења око фаула, односно постигнутог гола. Играч Електро Недељковића обухватио је руком играча Шир Кана, а затим га повукао по рамену. Играч Шир Кана је био оборен, али судије нису досудиле фаул. Пар секунди касније, лопта погађа мрежу Шир Кана и долази до изједначења. Затим долази до метежа између играча и судија.

На крају, победила је екипа Шир Кана, извођењем пенала са резултатом 2:1.

Организатори су се захвалили свим присутнима, подељене су и награде, а затим је уследио ватромет.

Као гост изненађења за посетиоце, на концерту „Добро познатог бенда“, био је певач народне музике Љуба Лукић.

Пре него је започео своје соло извођење, музика је одсвирала коло, на које су устали сви узрасти и заиграли. Било је лепо видети све узрасте како на фудбалском терену у Пударцима или играју коло, или се играју са лоптом.

Затим је уследио концерт Љубе Лукића а касније и „Добро познатог бенда“. Забава је трајала до касно у ноћ.

Погледајте шта су наше камере забележиле јуче:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар