Почетна » Због Спортског савеза општине Гроцка, спортски клубови у проблему

Због Спортског савеза општине Гроцка, спортски клубови у проблему

од admin
0 коментар

 Узалуд је изгледа делегација Спортског савеза Србије у саставу Драгана Шешума , Милоша Марковића и Петра Шундића посетила у новембру прошле године председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, због нагомиланих проблема , јер је због локалног спортског савеза и ове године био укључен надзор буџетске инспекције. 

Да је било свега и свачега коруптивног  најбоље је осликавао 20. јануар 2021. године када је  у свечаној сали СО Гроцка одржан радни састанак између руководства Спортског савеза Србије,  тачније Драгана Шешума Спортског директора и Милоша Марковића Саветникa за маркетинг и менаџмент, Спортског савеза општине Гроцка и спортских клубова и удружења са територије општине.

Повод тадашњег састанка биле су искључиво коруптивне радње садашњег руководства Спортског савеза општине Гроцка, на челу са председником Мирославом Благојевићем и секретарком Живком Ђорђевић Комленац. Иако су прозвани за многобројне афере и корупције, Благојевић и Комленац нису ни у једном тренутку покушали да се одбране од изнетих чињеница.

Те чињенице и докази, испоставиће се данас да су необориви.  Додељиван је новац из буџета по рођачком принципу, нису одржаване годишње редовне седнице Скупштине Спортског савеза општине Гроцка и сл. Председник Надзорног одбора, Ракић из Лештана, је чак и сам признао да за  13 месеци, од како је изабрано садашње руководство није одржана ни једна седница овог одбора. Касније, на прескоченој редовној седници испоставило се да је Надзорни одбор ипак заседао јер је усвојио финансијске извештаје.

Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић присуствовао је овом састанку и такође је потврдио да је било злоупотреба. Међутим, да ће неко одговарати за очигледне намерне пропусте и злоупотребе, од стране Пантелића, није саопштено. Председник ГО Гроцка је предложио, да старе проблеме оставе са стране и да се поново изабере руководство Спортског савеза општине Гроцка, само овога пута без притисака као што их је раније било.

Према сазнањима Жиг инфа, данас је у ГО Гроцка стигао записник Буџетске инспекције везано за Спортски савез. Према том записнику, како незванично сазнајемо, сви фудбалски клубови са територије ГО Гроцка мораће да врате новац који им је додељен за инфраструктуру у 2019. години. Такође, према истим сазнањима, сви спортски клубови у Гроцкој мораће да врате новац добијен у 2020. години из буџета (редовна седница ССОГ-а није ни одржана).

Да су тачна сазнања Жиг инфа, потврдио је Милан Марковић локални министар (већник) у ГО Гроцка. По његовим речима, Спортски савез у Гроцкој није направио пропуст, већ клубови нису правдали средства.

– За сада је стигао само записник, није донето коначно решење. По том записнику клубови ће морати да врате средства. Има ту доста ставки у записнику, преко 140 страна. Ја гледам да, ако могу, некако помогнем око свега а наши праваници ће покушати да пронађу решење, изјавио је Милан Марковић за Жиг инфо.

Средином фебруара ове године, већник Милан Марковић говорио је пак другачије нашем новинару за стање у Спортском савезу општине Гроцка.

 

 
Према незваничној рачуници, око 14 милиона динара је спорни износ који је дат Спортским клубовима, тачније Спортском савезу ГО Гроцка а који мора бити враћен у буџет. Садашње руководство годинама уназад покушава да настале проблеме гурне под тепих, не обазурићи се на најаву покретања пријава. Чак се отишло и корак даље, те је кривица у раду Спортског савеза општине Гроцка пребачена на оног који на коруптивне радње указује, тачније на Зорана Лалића председника Кјокушинкаји клуба „Тигар“.
И овога пута, као што је то урадио у својој изјави за Жиг инфо Милан Марковић, руководство Спортског савеза свој јавашлук, коруптивне и друге против законите радње, пребациће на дело другог. Јер, није крив „лопов“ већ је крив онај који је лопова пријави, а надзорни орган касније га „ухапсио“.
 
За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар