Почетна » НОЛЕ СЕ НЕ ПЛАШИ ЗИКА ВИРУСА Много буке ни око чега

НОЛЕ СЕ НЕ ПЛАШИ ЗИКА ВИРУСА Много буке ни око чега

од admin
0 коментар

Прилика да освоји олимпијско злато далеко премашује потенцијалне здравствене ризике за српског тенисера који је након победе над Жилом Милером, у шеснаестини финала Мастерса у Торонту, изјавио да ситуација није толико опасна како се представља.

– Наравно да увек постоји могућност да добијеш вирус, али мислим да се ствара велика фрка у коју не желим да упаднем. Сигуран сам је довољно безбедно такмичити се у Бразилу – додао је први рекет света.

До сада је осморо тенисера отказало учешће у Рију, наводећи између осталог као разлог страх од заразе зика вирусом, за који се верује да изазива тешке неуролошке поремећаје код новорођенчади. Ипак врло је вероватно да прави мотиви за масовно отказивање наступа на Играма леже у чињеници да турнир не доноси АТП бодове. Аустријски тенисер Доминик Тим био је искрен рекавши да не жели да путује у Бразил јер је његов циљ освајање грен слемова, а Американац Џон Изнер и Шпанац Фелициано Лопез такође су турнире ставили испред највећег спортског догађаја.

Супротно њима, након раног испадања са Вимблдона, Новак Ђоковић се окренуо ОИимпијским играма, због чега је и одлучио да наступа на Мастерсу у Канади, који је до сада три пута освајао. Други меч на овогодишњем Роџерс купу најбољи српски спортиста одиграо је у ноћи између четвртка и петка, по средњеевропспком времену, са својом редовном “муштеријом” времешним Чехом Радеком Штепанеком.

Ђоковић у четвртфиналу

Торонто – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Торонту, пошто је победио Чеха Радека Штепанека са 6:2, 6:4. Ђоковић је од старта заиграо веома добро, у појединим тренуцима био је и бриљантан, па Штепанек није имао шта да тражи, иако игра одлично у последње време што је потврдио и на овом мечу, јавља Б92. Наредни противник Ђоковића је још један Чех Томаш Бердих, који је добио Рајана Харисона у три сета и покушаће да победи Новака тек трећи пут у 27. покушају.

 

С.Д, Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар