Почетна » Нова функција: Душко Вујошевић у СЦ Дербију

Нова функција: Душко Вујошевић у СЦ Дербију

од Други Пишу
0 коментар

Кошаркашки клуб СЦ Дерби добио је велико појачање у виду Душка Вујошевића, који ће у периоду који следи бити стручни консултант у клубу из главног града Црне Горе, који је пре две сезоне избори пласман у АБА лигу, а прошле, био једно од најпријатнијих изненађења.

“Доктор балканске и европске кошарке, велики Душко Вујошевић, долази у СЦ Дерби на место стручног консултанта. Душко Вујошевић, први селектор црногорске репрезентације и искусни стратег је током своје велике каријере тренирао и развијао највеће европске кошаркашке таленте. Рођени Подгоричанин је највећи траг оставио на клупи Партизана са којим је освојио 22 трофеја, од чега пет титула у најјачем регионалном такмичењу.

*Тренери: Вујошевићу и Ковачићу награде за животно дело

У својој богатој каријери, Вујошевић је водио великане као што су ЦСКА из Москве и Лимож, а 2009. године је проглашен за најбољег тренера у Евролиги. СЦ Дерби је клуб који жели да у својим редовима има најталентованије кошаркаше, како из региона, тако и из Европе и верујемо да не постоји адекватнији кошаркашки тренер од Душка Вујошевића. Кроз његову школу су прошла велика кошаркашка имена која су обележила или и даље обележавају европску и светску кошарку.

Трофејни тренер ће бити главни координатор свим тренерима и кошаркашима млађих категорија, где ће својим победничким духом и невероватним искуством подићи клуб на још већи ниво.”, наводи се у саопштењу клуба.

 

Огласио се и директор Ђуро Остојић.

„Желимо да направимо најбољи стручни тим за развој младих играча, а Душко Вујошевић је неко чије име и репутација то гарантују. Вујошевић је синоним за успех“, поручио је Остојић.

Душко Вујошевић није крио задовољство због новог ангажмана:

„Ове године сам приликом уручења Награде за животно дело, највишег признања које додељује Удружење кошаркашких тренера Србије изјавио да то ипак не значи да сам рекао своју последњу реч када је кошарка у питању и да настављам даље у складу са својим здравственим могућностима.”, нагласио је Вујошевић, па наставио:

“Одлучио сам да дам допринос раду СЦ Дербија, као стручни консултант. Имам деликатан задатак да помогнем тренерима када је у питању селекција и развој од младјих категорија, до посебно изазовног периода преласка из јуниорске у сениорску и да остваримо резултат у младјим категоријама играјући са играчима који имају перспективу.”.

Душко Вујошевић је наставио са излагањем:

“Клуб има такав програм стварања играча, а то је управо у досадашњем раду била моја специјалност. СЦ Дерби има и адекватне услове да реализује своје амбиције. Прихватио сам позив и после једногодишње паузе се враћам кошарци, у оном капацитету у којем ми то здравствено стање дозвољава. Надам се да ћемо овом сарадњом бити обострано задовољни”.

Светозар Јаничић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар