Почетна » Новаку укинута забрана уласка у Аустралију

Новаку укинута забрана уласка у Аустралију

од Други Пишу
0 коментар

Новак Ђоковић ће напасти јубиларну 10. титулу на Аустралијан опену.

Трогодишња забрана је укинута, пренео је „9неwс Мелбоурне.“

Новак Ђоковић је прошле године након скандалозног третмана аустралијске власти био депортован из Мелбурна. То је аутоматски повукло и трогодишњу забрану уласка, али се од тог тренутка променила власт у овој земљи. То је донело и промену у размишљању, па је сада министар искористио дискреционо право да ранију одлуку поништи.

То значи да Ђоковић више нема трогодишњу забрану издавања аустралијске визе и да ће већ овог јануара моћи да се такмичи на првом гренд слему у сезони. До сада је Аустралијан опен освојио девет пута, то је његов најуспешнији турнир, па нема дилеме да са нестрпљењем чека повратак у Мелбурн.

Ђоковић је прошле године био смештен у хотелу за мигранте, пролазио је кроз два судска процеса, пре него што је депортован. Оцењено је да је био претња по јавно здравље, те је због тога одлучено да му се не дозволи такмичи на Мелбурн парку, иако је одрадио неколико тренинга.

 

Ђоковић је више пута јавно од тада рекао да би желео да се опет врати у Аустралију. То је говорио на готово сваком турниру јер је 10 месеци трајала фама да ли ће му дозволити да опет заигра на турниру на ком држи све могуће рекорде.

Он је у једном тренутку током Ролан Гароса причао о евентуалном повратку у Мелбурн.

„Истина, волео бих да ми дозволе да се вратим у Аустралију. Волео бих да отпутујем тамо и играм на Аустралијан опену. Не замерам никоме. Десило се шта се десило. Ако будем имао прилику да се вратим у Аустралију и играм на месту где сам имао највец́е успехе у каријери, јасно је да бих желио да се вратим“, рекао је током маја ове године.

Новаково заточеништво бацило је нову сенку на мигрантску политику Аустралије, па су недуго након тога ослобођени сви их хотела „Парк“ у ком су били заробљени. Неки и по више од девет година.

Миодраг Димитријевић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар