Почетна » Огласио се и Кокеза после суноврата фудбалера Србије

Огласио се и Кокеза после суноврата фудбалера Србије

од admin
0 коментар

 “Веровали смо да имамо квалитет и да смо заслужили да се пласирамо на Европско првенство. Посебно после утамице у Норвешкој. Нажалост, то се није догодило и наравно да се поставља питање одговорности. Одговорни смо сви. Руководство Савеза, стручни штаб, играчи…Остаје нам да завршимо такмичење у Лиги нација, пред нама су утакмице против Мађарске и Русије”, рекао је Кокеза.

Ипак, јасно је да те утакмице у Лиги нација сада никога не занимају, када национални тим ни после 20 година неће играти на Евру.

“После тога следи комплетна анализа остварених резултата и учињеног у минулом периоду. Извршни одбор ФС Србије је 25. новембра, Скупштина је заказана за 20. децембар и тада ће бити донети одлуке које су у најбољем интересу српског фудбала. Следеће године почињу квалификације за Светско првенство за које морамо да будемо спремни. Очигледно спремнији него што смо били у квалификацијама за Европски шампионат”, изјавио је Кокеза.

Иако није заслужио улогу трагичара, Александр Митровић није искористио пети, последњи пенал у серији, пошто му је шкотски голман Маршал прочитао намеру.

“Митровић је момак и професионалац којем не можете да пронађете ману. Увек је био ту за своју земљу и за своју репрезентацију. Слободно могу да кажем да смо се у доброј мери захваљујући њему и нашли у ситуацији да се боримо за пласман на Европско првенство. Митровић је један од лидера овог тима, биће ту још много година и због свега што је до сада урадио за национални тим можемо само да му кажемо хвала. А што се тиче пенала који није искористио, сигуран сам да је хтео најбоље. Као и увек што жели. Али се понекад ипак догоди оно чему смо се најмање надали”, закључио је Кокеза.

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар