Почетна » Филиповић: Желимо да наша ватерполо доминација траје као што траје Барселонина

Филиповић: Желимо да наша ватерполо доминација траје као што траје Барселонина

од admin
0 коментар

Српски ватерполиста Филип Филиповић рекао је да очекује прави спектакл у финалу Европског првенства и да има велику жељу да пред 18.000 гледалаца у Комбанк арени одбрани златну медаљу.

Србија је у полуфиналу надиграла селекцију Грчке (13:7) и у походу на треће злато у низу чека бољег из дуела Мађарска – Црна Гора.

„Да не прејудицирамо закључке да смо у овом тренутку непобедиви. Резултат против Грчке можда не говори прави однос снага, иако је неоспорно да имамо квалитет. Били смо одлични против Грка, рано смо их „упалили“ и када смо видели да се умарају, остварили све што смо зацртали током састанка пре меча“, рекао је Филиповић Тањугу.

Филиповић је поручио да је екипа до сада све одрадила по плану, али да је неопходно да направи последњи корак.

„Пласирали смо се у „суђено“ финале, које су нам сви предсказивали. Сада нам преостаје да направимо највећи и најслађи корак. Играти финале пред оваквом публиком велика је част. Досањао сам да пре 10 година да освојим трофеј пред домаћом публиком, али пред оволиким бројем… То је жеља и сан сваког спортисте, посебно у ватерполу, који је „мали спорт“ и због природе и инфраструктуре базена не може много да прими људи“, навео је леворуки бомбардер.

Он је апеловао да се за финале прошири капацитет Арене и поставе рекорди по броју навијача на једном мечу.

„Ово првенство је посебно јер никада нисмо имали прилику да играмо у оваквој атмосфери и пред оволиким бројем гледалаца. Надам се да ће се капацитет повећати. Не видим разлог зашто не бисмо обарали рекорде, када смо као домаћини увек то радили“, поручио је Филиповић и додао да му је свеједно ко ће бити ривал у финалу.

Садашњој трофејној генерацији у витринама недостаје само златна медаља са Олимпијских игара, али бивши ватерполиста Партизана и Радничког из Крагујевца верује да ће и тај циљ бити остварен.

„Освојили смо скоро све, доминација је била. Играмо сјајан ватерполо, доказали смо да можемо и главни циљ је Олимпијада. Ззелимо пре тога да обрадујемо публику и искористимо сав набој са трибина“, навео је он и додао да жели да следи пример фудбалског клуба Барселона, који је прошле године био владар Европе са пет трофеја.

„Волео бих да потраје доминација као што траје у Барселони. Не бих причао о резултатима, нама је лепо и имамо одличну атмосферу у екипи. Верујем да ће све бити како треба и да ћемо здрави дочекати Олимпијаду“, закључио је најбољи играч света у избору сајта „Wатеrpоlо wоrld“.

Финале првенства Европе игра се у суботу од 17.45.

 

(tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар