Почетна » СРАМОТА: Математичари нису били на балкону Скупштине: Могу до „Нобела“, али не и до терасе

СРАМОТА: Математичари нису били на балкону Скупштине: Могу до „Нобела“, али не и до терасе

од admin
0 коментар

Јавио сам деци да ипак неће изаћи на балкон пошто су ме људи из проткола обавестили да је одлука промењена – каже Огњановић. Разлог наводно безбедност

– ЈАВИО сам деци да ипак неће изаћи на балкон Скупштине града у суботу, нешто после поднева, пошто су ме обавестили људи из протокола да је одлука промењена. Касније, док су они сви заједно били на утакмици и бодрили наше ватерполисте, с којима је требало да деле тај тренутак среће на тераси, позвали су ме још једном и питали: “Директоре, проверите још једном да се нешто није променило, да ли идемо на балкон?”

Овако се горког искуства од јуче присећа Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, који је прво јавио нашим “златним” математичарима из Казахстана да су предвиђени као гости на чувеном балкону током прославе заједно с ватерполистима, а после тога у суботу поподне и да за њих, ипак, нема места.

– Званичан позив и обавештење да ће наши ђаци бити свечано дочекани на балкону примили смо у петак увече. Деца су била пресрећна. Чини ми се да су били срећнији због ове вести него због свог успеха у Казахстану. На то су навикли.Ново им је било да их “славе” – прича Огњановић.

Према објашњењу протокола градске управе, који је добио директор, разлог отказивања дочека будућих научника Србије били су безбедносни разлози.

– Рекли су да то није одлука Скупштине града, већ безбедносне службе, која је била задужена за дочек – наставља Огњановић. – Рекли су да не могу да гарантују безбедност деце, да је веома хладно и да ће бити гужва на балкону.

Министарство омладине и спорта за младе математичаре обезбедило је улазнице за финале ватероло утакмице. Како тврде наши генијалци, навијали су свим срцем, иако су претходно прогутали горку кнедлу сазнањем да је њихов успех мање важан у односу на ватерполо репрезентацију.

– Пришли су нам људи из Министарства на утакмици, поздравили нас и рекли: “Видимо се после на балкону”. Ни они нису знали да нас шесторо нећемо бити тамо – каже Алекса Константинов, освајач златне медаље из математике.

БЕЗБЕДНОСНИ РАЗЛОЗИ?
ИЗ протокола Скупштине града потврдили су да је разлог због чега се млади математичари, упркос најавама, нису појавили на балкону – безбедност.
– Посреди су безбедносни разлози, јер би било превише људи на балкону – кажу из протокола града.

К. Малешевић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар