Почетна » Србија није стигла до медаље, Шпанија јача!

Србија није стигла до медаље, Шпанија јача!

Шпанија и Србија се сада окреће шампионату Европе у Израелу

од Други Пишу
0 коментар

Ватерполо репрезентација Србије направила је велики успех пласманом у полуфинале Светског првенства, али није успела да стигне до подвига и медаље. У полуфиналу, Италија је славила са 13:7, у борби за бронзану медаљу, Шпанија је била јача – 9:6 (3:3, 3:2, 2:0,1:1).

Голове за Србију постигли су: Страхиња Рашовић три, Вук Милојевић, Никола Јакшић и Вук Милојевић по један. Бранислав Митровић је имао девет одбрана. Превагу на тасу Шпаније постигли су Алваро Гранадос са три, Фелипе Пероне са два и Едуардо Лорио са 11 одбрана.

После прве деонице на семафору је писало – 3:3. Стрелци су били Страхиња Рашовић (два) и Вук Милојевић. С друге стране, Бранислава Митровића су успели да савладају Гранадос, Санахуја и Бустос.

Током друге деонице, наставље је рат нерава, а Шпанија је на крају овог периода игре водила са 6:5. Тахуљ је погодио за 4:3, Гранадос за 5:4 и 6:5. Изједначења Србији доносили су Никола Јакшић и Страхиња Рашовић.

ВПСЦГ/Крсто Вуловић

Велика борба настављена је и у трећој деонице, а одбране обе селекције су биле изузетно добре. Бриљирали су голмани Лорио и Митровић. Шпанија је преко Мунариза стекла два гола вишка – 7:5. Србија није искористила напад са играчем више, а Митровић је одбранио петерац Гранадосу. Међутим, недуго затим, после муњевите контре, Пероне је погодио за 8:5. Србија није успела да затресе мрежу ривала, иако је пет пута имала играча више.

Уследила је последња деоница, а Србији је требао подвиг да стигне до преокрета и бронзане медаље. Време је радило за Шпанију, а мреже су мировале. На три минута пре краја, Пероне је погодио за 9:5, а у том моменту је било јасно да ће Шпанци стићи до медаље.

ВПСЦГ/Крсто Вуловић

Шпанија и Србија се сада окреће шампионату Европе у Израелу, а затим и Светском првенству у Дохи. Примарни циљ и једне и друге селекције је виза за Олимпијске игре у Паризу.

 

Светозар Јаничић, Спорт Клуб

Можда ти се свиди

Оставите коментар