Почетна » Партизан се буни због новог правила Суперлиге: „Не мењају се ствари 10 дана пре почетка сезоне“

Партизан се буни због новог правила Суперлиге: „Не мењају се ствари 10 дана пре почетка сезоне“

ПР

од Други Пишу
0 коментар

Фудбалски клуб Партизан издао је саопштење и жалио се на најављену промену у Суперлиги.

Суперлига би требало да уведе правило двојице „бонус“ играча од старта сваке утакмице, односно фудбалера млађих од 22 године.

То се није свидело управи клуба из Хумске који је упозорио да се овакве ствари не решавају непосредно пред почетак нове сезоне.

А нова сезона у Суперлиги стартује 20. јула када ће и Партизан и Црвена звезда као фаворити играти прве мечеве, за  које се можете кладити и од куће.

„Фудбалски клуб Партизан се јуче поново обратио ФСС и упозорио да се Пропозиције такмичења за фудбалску сезону 2024/25 не могу мењати само 10 дана пред старт шампионата. Предлог одређеног броја клубова за измену Пропозиција такмичења који се односи на увећање броја тзв. ‘бонус играча’ упућен је прекасно и о том предлогу клубови и ФСС би требало да расправљају и донесу одлуку у будућности. ФК Партизан није против наведеног предлога, али тражимо да евентуална измена ступи на снагу за наредну такмичарску сезону 2025/26. Одредбе члана 160 став 4 Закона о спорту су јасне: ‘Пропозиције такмичења у надлежности националног гранског спортског савеза, утврђују се најкасније 40 дана пре почетка такмичења и не могу се мењати у току такмичарске сезоне на коју се односе’“, указали су из Партизана у свом саопштењу.

 

Црно-бели на старту сезоне играју против Напретка у Крушевцу, док Звезда као бранилац титуле игра на свом терену против Јединства.

„Јуче смо званичним дописом упозорили председника ФСС Драгана Џајића да поведе рачуна о доношењу прописа и престане са флагрантним кршењем Закона о спорту. ФК Партизан захтева да Пропозиције такмичења остану исте као и претходне сезоне, нарочито када се ради о значајној промени, у ком случају прописи ФИФА налажу да се клубовима остави период одређеног времена за прилагођавање изменама, те стога захтевамо да евентуална промена Пропозиција ступи на снагу за годину дана. Свака другачија одлука била би на штету клубова“, навели су даље из Партизана.

Партизан је на гласању био једини од 16 клубова Суперлиге који није био за то да се усвоји правило о два бонус играча од наредне сезоне, већ од сезоне 2025/2026.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Милош Љубисављевић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар