Почетна » Пешић креће у једину мисију која му је остала у каријери: Окупља српски дрим тим

Пешић креће у једину мисију која му је остала у каријери: Окупља српски дрим тим

од Други Пишу
0 коментар

Светислав Пешић, селектор кошаркаша Србије, заказао је прозивку за 18.00 и тада ће се по мишљењу многих љубитеља кошарке окупити најбољи састав репрезентације у 21. веку.

Пешић ће на располагању имати бившег двоструког МВП Евролиге Василија Мицића, члана најбољег тима Евролига од 2010. до 2020. године Богдана Богдановића, актуелног МВП НБА лиге Николу Јокића, те низ играча који су носиоци у европским клубовима и који се налазе у најбољим такмичарским годинама.

Шири списак репрезентације Србије: Василије Мицић, Алексеј Покушевски, Богдан Богдановић, Никола Јовић, Никола Јокић, Владимир Лучић, Марко Гудурић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Филип Петрушев, Никола Милутинов, Душан Ристић, Алекса Аврамовић, Огњен Јарамаз, Дејан Давидовац и Урош Плавшић.

Србија има страшан тим и по многима је најбољу у 21. веку, чак и бољи од оног који је заиграо у Индијанаполису 2002. године и постао првак планете.

„Орлови“ овог понедељка крећу са тренинзима и напад на кошаркашки Монт Еверест – освајање златне медаље на Олимпијским играма од 26. јула до 11. августа.

 

У историји су САД најдоминантније и само су уз њу још СССР, Аргентина и Југославија успеле да дођу до злата. Управо због тога се то сматра најтежим задатком у модерној кошарци.

Пешић је у каријери освојио све што се могло освојити како клупски, тако и репрезентативно. Био је првак света (Индијанаполис 2002. године), два пута првак Европе (1993. године са Немачком и 2001. године са Југославијом), па му у каријери недостаје само олимпијска медаља.

Управо то ће бити додатни мотив изабраницима да заокруже једну од најбољих тренерских каријера у историји, а уколико буде подигнуто злато Пешић ће постати први српски (раније југословенски) селектор који је освојио злато на олимпијском, светском и европском првенству. Ранко Жеравица је једини који има олимпијско злато, а уз то има и светско злато. На Европском првенству је изгубио финале од СССР најпре 1969. године, а онда и две године касније.

Српски кошаркаши ће одиграти 5. и 7. јула припремне мечеве против Холандије и Турске. Затим следи пут у Француску и меч 12. јула, а онда лет за Абу Даби где ће играти против Аустралије 16. јула и дан касније са САД (са њима ће играти и у групној фази Олимпијских игара уз Јужни Судан и победника квалификационог турнира у Порторику).

Генерална проба ће бити 21. јула у Београду против Јапана, а онда је пут за Париз на програму од 24. јула.

Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Миодраг Димитријевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар