Почетна » Пикси спремио оставку да би заштитио ФСС

Пикси спремио оставку да би заштитио ФСС

од Други Пишу
0 коментар

Ненад Бјековић званично је повукао кандидатуру за председника ФСС, а како ту утиче на Драгана Стојковића Пиксија?

Ми, Срби, мајстори смо да нађемо проблем за свако решење. Што лако ако може компликовано и слично…

Оно што се чинило као протоколарно устиличење Ненада Бјековића на место председника Фудбалског савеза Србије пошло је по злу за саме актере и врх српског фудбала.

Заменик непостојећег председника ФСС повукао се из трке у којој се, парадоксално, тркао сам са собом, нови скандали упрљали су српски фудбал, дан касније одржана је Скупштина како казне УЕФА и ФИФА не би било.

Иако је деловао насмејано, иако је у шали добацио новинарима како би могао да им саопшти списак играча за Катар, сигурно да Драгану Стојковићу Пиксију није било ни најмање до смеха.

Деловао је прилично лагано, а заправо… „Његов“ кандидат за председника ФСС је изгубио, односно није добио подршку која је била виђена и чинило се да ће озваничење бити само формалност.

Уместо тога – фијаско, хаос, препуцавање, и све оно што чини српски фудбал, а репрезентацију за мање од 20 дана чека Светско првенство у Катару. Можемо да причамо о головима и форми Тадића, Влаховића, Митровића, Сергеја, ко ће бити први голман, ко ће од младих добити шансу да заблиста на Мундијалу… Не, ми се бавимо делегатима, регионима са истока и запада, председником судијске комисије, ко је коме био у канцеларији…

Коначно играмо за око леп, нападачки фудбал који уз то доноси врхунске резултате, Пикси је као селектор покренуо нацију и – ковертирао оставку!?

Јавна је тајна да се легендарна „десетка“ пита готово за све у српском фудбалу и да је Бјековићевим одступањем из председничке трке и њему послата одређена порука.

Јасно је да Пикси својом спремошћу да се повуче, не у јеку припрема за Катар, али кад год, поручује кога не жели на челу ФСС.

А, не жели у Савезу оне који немају везе с фудбалом и оне који ту долазе на миг са Андрићевог венца.

Много мање ствари у Србији не могу да прођу без једног човека, а не оне у фудбалу који је то што јесте управо због своје моћи.

Због тога је Пикси решио да, колико је то могуће, заштити Фудбалски савез од нежељених уплива, само је питање да ли ће му тај дриблинг ван терена проћи као што раније јесу препознатљиве мајсторије на терену.

„Посебно сам поносан на сарадњу са селектором Стојковићем, легендом српског фудбала и човеком који је за веома кратко време препородио нашу А репрезентацију и вратио је у врх европског и светског фудбала. Желим да обавестим јавност да сам донео одлуку да одустанем од кандидатуре за председника Фудбалског савеза Србије. Мислим да је то најбоље решење, пре свега због јединства које је у овом тренутку, три недеље пре почетка Мундијала, неопходно целој фудбалској Србији. Цео живот сам у фудбалу и никада ми лични интереси нису били испред оних колективних. Зато и овога пута желим да селектору Стојковићу и његовим момцима обезбедим што бољи амбијент пред Светско првенство у Катару“, поручио је Бјековић путем сајта ФСС након што је одустао од кандидатуре.

Следећа Скупштина ће бити одржана у јануару, када ће бити изабрано руководство Савеза које ће тако готово две године бити без председника.

А тада, пошто је својеврсни пуч извршен, отворен је пут да бивши министар пољопривреде Бранислав Недимовић заседне у фотељу председника ФСС. Са Пиксијем као селектором или не… „Далеко“ је јануар, нека нокаут фаза Мундијала би баш легла да (поново) замаскира све, а у „штеку“ је вероватно и неки нови напад на Немању Видића.

Небојша Тодоровић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар