Почетна » Председник Србије о резултату фудбалске репрезентације: Сагласан сам да је дебакл, уложили смо огроман новац

Председник Србије о резултату фудбалске репрезентације: Сагласан сам да је дебакл, уложили смо огроман новац

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је „сагласан“ са оценама да је резултат фудбалске репрезентације Србије на Европском првенству у Немачкој, дебакл.

Вучић је казао да људи у Србији „заслужују бољи резултат“ с обзиром на, како је рекао, огроман новац који држава улаже у фудбалску инфраструктуру али и у плате фудбалских функционера.

„Сагласан сам да је дебакл. Јесте то спорт али смо много пара дали за тај спорт. Није проблем да изгубите од Енглеске која је лоша, да изгубите од Немачке, Шпаније али јесте кад изгубите од Словеније која три пута мање кошта од тима Србије, кад вам даје голове играч који у Цељу има плату од 5.000 евра а никог нема да га испрати“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Бриселу уочи наставка дијалога са Приштином.

Додао је да „ту има безброј проблема“ али да Србија није „банана земља у којој се нешто решава преко ноћи емоционалним реакцијама“.

„Ми смо сад као сви задовољни, срећни, ником ништа. Нећу да се бавим тиме али и у рукомету и у фудбалу улажемо огроман новац и у инфраструктуру, у плате функционера Фудбалског савеза, и селектора“, рекао је председник.

Ilustracija/ DAMIEN MEYER / AFP – Strahinja Aćimović/Tanjug

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар