Почетна » Прича која је уздрмала спортску Србију: Смедереву нуде помоћ и из Шпаније

Прича која је уздрмала спортску Србију: Смедереву нуде помоћ и из Шпаније

од admin
0 коментар

Кошаркашки клуб Смедерево, како је “Блиц” први писао, није имао обезбеђен пут и смештај на финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Експедиција петопласираног клуба КЛС, намеравала је да стане у комби, да играчи понесу по два сендвича и да на дан сутрашње четвртфиналне утакмице Купа са Звездом стигну право пред меч, а оду у поноћ, по завршетку утакмице.

Добре људе је дирнула прича из “Блица” о недаћама Смедереваца па су се у току јучерашњег и данашњег дана јављали многи да помогну и пруже подршку клубу, који је пласманом у Ниш на завршницу Купа направио велики успех. Тако се Смедереву јавио Предраг Савовић, бивши кошаркаш Партизана, актуелни директор Билбаоа, члана шпанске Ендеса лиге, затим многи који су понудили новац, дресове, а стигао је и позив од Милоша Стевановића, власника једног од хотела у центру Ниша који нуди бесплатан смештај Смедеревцима у свом објекту.

– Хвала свим добрим људима, текст је наишао на невероватан одјек, многи су нам понудили помоћ, а сутра против Звезде играћемо и у новим дресовима, које нам је поклонио један од наших пријатеља прочитавши причу у “Блицу” – каже Зоран Тодоровић, који обавља све функције у КК Смедерево, од тренера па до председника.

Spreman da pomogne: Predrag Savović

У току дана известићемо како ће Смедеревци до Ниша, ко им је понудио помоћ, којим превозним средством ће се домоћи “Чаира” и где ће преспавати ноћ после утакмице са црвено-белима.

И град помаже

Месечни буџет КК Смедерево је 5.000 евра, већим делом из буџета града који би данас требало да одржи састанак где би једна од тема била и финансијска криза у њиховом кошаркашком клубу односно пружање помоћи истом да превазиђе проблеме.

И. Велимировић  Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар