Почетна » „Прво ме пустите да честитам Србији“: Шмекерски потез селектора Хрватске, показује због чега сви обожавају ватерполисте

„Прво ме пустите да честитам Србији“: Шмекерски потез селектора Хрватске, показује због чега сви обожавају ватерполисте

од Други Пишу
0 коментар

Ватерполисти Србије освојили су златну медаљу у Паризу победом над Хрватском у финалу са 13:11, а после тога је селектор Хрватске Ивица Туцак имао шмекерски потез.

Свестан тренутка и чињенице да је Србија успела да освоји треће злато заредом на Играма одлучио је да говори похвално о „делфинима“.

Није тајна да Туцак има велико поштовање према српског ватромету и да је му је Дејан Савић, бивши селектор Србије, велики пријатељ, али овакве ствари увек треба истаћи.

Фер, спортски и пријатељски – то је оно што ватерполо разликује од многих других.

Хрватска има две златне медаље у 2024. години, али је на Играма морала да се задовољи сребрном медаљом.

„Прво ме пустите да честитам екипи Србије“, почео је Туцак пре одговора на питање.

Онда је наставио.

„Била је бољи противник и нема шта да се каже. Од првог тренутка су били концентрисанији, ми смо ушли с много грешака у утакмицу, пре свега у одбрани, па се на то надовезала и нападад. Трофеји се не освајају нападом него одбраном. Кад примиш 13 голова немаш чему да се надаш. Остаје жал и туга. То је то. С друге стране треба наћи снаге и бити поносан на медаљу. Знате како, сребру се не можеш веселити“.

Појаснио и је и шта је Хрвате коштало титуле.

„Највећи проблем је било отварање утакмице, било је 7:3 за Србију, покушавали смо и борили се, честитам свим момцима на великом резултатом, а за овом утакмицом остаје жал. Сјајна година за нас, након полуфинала морамо бити поносни на нас шта смо направили ове године. Честитке још једном свима, ово је велики резултат“, закључио је он.

Foto: Tom Dubravec / imago sportfotodienst / Profimedia

Миодраг Димитријевић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар