Почетна » „Рио Тинто, марш из Србије“, ори се на Олимпијским играма пред Американце

„Рио Тинто, марш из Србије“, ори се на Олимпијским играма пред Американце

од Други Пишу
0 коментар

Кошаркаши Србије састају се у недељу поподне од 17.15 са селекцијом Сједињених Америчких Држава, а навијачи се окупљају у Лилу и сатима пред меч.

Срби су већ близу дворане у Лилу где се игра меч који смо сви чекали читавог лета, а тамо су дали свој суд о горућем питању које власти у Србији већ скоро два месеца потурају под нос.

„Рио Тинто, марш из Србије“, орило се из грла навијача у Лилу, где ће наши кошаркаши пробати да упишу тријумф на старту групе Ц Олимпијских игара.

О рударењу литијума посебно има речи у провладиним медијима након избора почетком јуна, а дотле је та тема била скрајнута у јавном дискурсу.

Проблем рударења литијума у долини Јадра адресирали су и навијачи Звезде и Партизана, свако на свој начин током викенда, а због тога се последњих недеља организују и протести.

Народ у Горњим Недељицама не престаје са борбом, протеста је било у Ваљеву, а власт на челу са СНС и председником Александром Вучићем упорно инсистира на оживљавању пројекта Рио Тинта који многи грађани у Србији не желе.

foto Printskrin

Небојша Тодоровић, Милош Љубисављевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар