Почетна » СКАНДАЛ У ПАРИЗУ НА ЂОКОВИЋЕВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Новак проговорио о теми о којој нико не прича (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У ПАРИЗУ НА ЂОКОВИЋЕВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Новак проговорио о теми о којој нико не прича (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

Ђоковић је био упитан о о проблемима са пандемијом вируса корона и како се носи са стресом јер би уколико буде позитиван ПЦР тесту, могао би да буде дисквалификован.

– Мислим да је то стрес ако изаберете да то посматрате као стрес. Ја сам изабрао да то не буде случај. У питању су ствари на које не могу да утичем. Могу само да пробам да себе доведем у ситуацију да играм добро, надајући се да ћу имати шансу да се надмећем, да будем негативан на тесту, али ако се догоди резултат који није негативан… онда – то вам је, што вам је. Треба то прихватити… А стварно је тужно што су неки играчи баш тако дисквалификовани из главног дела турнира, неки и из квалификација. Волео бих да су они који су били позитивни на тесту – потом, 24 сата касније, још једном били тестирани, како би се утврдило да ли је оно било ‘лажно позитиван’ резултат, или стварно позитиван. Ако је двапут био позитиван резултат, онда би, наравно, требало да такав играч буде ван турнира, али ако је у питању лажно позитиван провобитни резултат, требало би му дозволити да игра. А то није био случај овде, то није био случај ни у Њујорку, али јесте можда на неким другим АТП турнирима. Зато је све то мало збуњујуће за нас. Није лако ни за саме организаторе турнира да изађу на крај са толиком количином тестирања, услед великог броја учесника, али мислим… Било би више фер према играчима да имају шансу да можда буду у изолацији 24 сата, пре него што ураде други тест. Јер, много је доказа да је било лажно позитивних резултата, не само у тенису, него иначе“, рекао је најбољи тенисер света.

Ипак, у том тренутку је водитељ конференције нагло покушавао да прекине Ђоковићево излагање, одмах после теме о корона вирусу и ситуацији која на Ролан Гаросу није сјајна.

Већ смо чули примере о дисквалификацији Пеђе Крстина, Дамира Џумхура и Фернанда Вердаска, управо због корона вируса, а очигледно да организатори желе да избегну незгодну тему.

Један од новинара није чуо да водитељ покушава да прекине конференцију, па је уследила констатација да би ово могао да буде Ђоковићев Ролан Гарос, јер је то једини слем на којем нема више од једне титуле.

– Знате, у мојој земљи се каже ‘Из ваших уста у Божје уши’! Надам се да ће то што сте рекли – да се и оствари, да ћу моћи да освојим титулу. Желим то, веома сам мотивисан. Сањао сам толико дуго титулу на Ролан Гаросу, губио три финала пре освајања трофеја 2016, што ми је био један од најлепших тренутака у каријери. Надам се да ће то можда бити и ове године. Видећемо“, рекао је Ђоковић пре него што је конференција била превремено прекинута.

Водитељ конференције није објаснио због чега је то учињено…

 

Мондо/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар