Почетна » „Случај Тадић“, Срби се опет труде да дотакну дно

„Случај Тадић“, Срби се опет труде да дотакну дно

од Други Пишу
0 коментар

Ви се сигурно шалите са нама?!

Зар ћете опет да нам ово приредите?

Ово је пето велико такмичење на којем Србија учествује од 2006. године, и опет желите да га обележимо неким скандалом?

Да, ово је питање за селектора и фудбалске репрезентативце Србије?

Тражили су подршку пред почетак Европског првенства у Немачкој 2024. и добили су је. Данима смо писали писали о фантастичној атмосфери, на којој су они инсистирали, на отвореном тренингу у Аугзбургу имали су скоро 3.000 одушевљених људи, на трибинама против Енглеза у Гелзенкирхену фантастичну подршку… И сами су нам признали да су осетили ту снажну подршку.

Али, по ко зна који пут су показали да ипак не могу да обуздају его. Јер неки играчи воле Србију само док не седну на клупу, а неки селектори не знају како се играчима саопштава да ће седети на клупи и колико дуго.

И открићу читаоцима једну истину.

Данима нисмо могли да саставимо, или претпоставимо, или наслутимо тим Србије због једног великог разлога – нисмо знали ко ће да се наљути, и колико јако, ако га селектор Драган Стојковић остави на клупи.

После пораза од Енглеза (0:1) нико није ни слутио да ће нешто пући у српском тиму. Ок, није било добро прво полувреме, али друго нам је бар дало наду да Србија може да изједначи, а ако не ни то, а оно бар да касније, у нареденим мечевима на такмичењу, можда надигра Данце и Словенце и прође у други круг.

Уместо приче о томе како су „орлови“ натерали првог фаворита турнира да се грчевитио брани, ми смо сазнали да је капитен Душан Тадић разочаран што је играо 30 минута, а да срећан није ни Александар Митровић што је замењен у другом полувремену.

И фудбалска репрезентација Србије сада очекује подршку?

Да пишемо о чему тачно? И да занемаримо теме које су они сами иницирали?

Да сам селектор Србије ја бих с Душаном Тадићем разговарао и пре објављивања списка за Европско првенство о могућности да седи на клупи. Знам да је капитен, али знам и с ким играмо, знам колико ми треба, ја се питам и одговоран сам за одлуке и резултате, па момче изволи – ако желиш добродошао си, ако не желиш, ево цвеће, ево плакета, јубиларан дрес, изљубимо се и то је то.

Да сам на месту Душана Тадића, капитена репрезентације, можда се ни ја не бих сложио са одлукама селектора, али бих их поштовао, баш као што је рекао и Тадић да их поштује. Али, о томе онда не бих обавештавао јавност. А, нарочито не бих рекао да сам најбољи или најспремнији играч у репрезентацији. То ми некако не звучи капитенски, па све и да је највећа могућа истина.

Али, добро, Тадић је и раније током репрезентативне каријере имао сличне реакције.

Него да појаснимо шта се заправо десило.

Изгубили смо, дакле, од Енглеза и онда је капитен рекао следеће:

„Капитен сам, лидер сам, мислим да сам најбољи играч овог тима, без лажне скромности. Тешко ми је пало. Мислим да бих више могао да пружим да сам играо више од 30 минута. Јесам изненађен што сам остао на клупи, причао сам са селектором, образложио ми је одлуку. Ја се не слажем са тим, имамо добру конекцију, поштујем његову одлуку, али наравно да се не слажем. Тешко ми је било да гледам. Било је доста ситуација које су биле као створене за мене. Примио сам 10 лопти, могао сам можда 100. Криво ми је. Ја сам најспремнији играч у овој екипи. То сам и селектору рекао. Причали смо нормално, рекао ми је да мисли да ће бити затворена утакмица и да мисли да ћу ја да уђем у другом полувремену и да решим. Али десио нам се брзи гол у првом. После смо имали неке шансе, они су успорили. Жао ми је због резултата, мислим да смо могли да узмемо бод или три“, рекао је Тадић.

Он се затим осврнуо и на измену Александра Митровића.

„Нисам разговарао са њим. Играч је љут кад дође до замене. Поготово Митар, који је један од најбитнијих играча за нас и кад је видео да ја улазим у игру, а да он није на терену. Битно је да будемо заједно, да се држимо, имамо још две утакмице да пробамо да прођемо даље.“

Стојковић је после утакмице био затечен реакцијом Тадића.

„Ух, то није добро… То није добро ако је то рекао, то је била моја одлука из тактичких разлога, желео сам га са свежим ногама у других 45 минута, ради се о тактици, ништа друго.“

Потом је додао да нема никакве буре:

„Каква, бре, бура… Дајте, бре, људи. Таман посла. Неће бити буре око капитена. Моја одлука, моје виђење. Нема никакве полемике око тога. Ја доносим одлуке. Нема ту простора за полемисање.“, рекао је селектор Драган Стојковић.

И тако, момци, видите ви да л је бура или није, и да л сте способни да интерес репезентације ставите у први план.

Подршку и даље имате, у пласман у други круг и даље верујемо, а све остало је на вама.

Foto: Profimedia

Жикица Бабовић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар