Почетна » Олимпијске игре одложене први пут у историји!

Олимпијске игре одложене први пут у историји!

од admin
0 коментар

 

Абе је у телефонском разговору од Баха затражио одлагање за 12 месеци, а Међународни олимпијски комитет је нешто касније објавио да је коначна одлука да Игре буду одржане догодине.

„Предложио сам да Игре одложимо за годину дана и Бах је одговорио да је 100 одсто сагласан“, рекао је Абе.

МОК је претходно себи дао рок од четири недеље да размотри одлагање Игара, које би требало да почну 24. јула, због пандемије коронавируса у целом свету. Међутим, на захтев Јапанаца комплетан процес је убрзан, пошто су се појавиле информације да је већ постигнут договор о одлагању унутар МОК.

У саопштењу које је објавила Влада Јапана наводи се да ће први пут у историји Олимпијске игре бити одложене, а да постоји могућност да оне чак буду одржане током пролећа наредне године. Свакако ће оне бити одржане најкасније у лето 2021. године, објавио је МОК.

Одлука о одлагању донета је после спекулација које су трајале недељама, али и одбијања организатора да уопште размотре ту опцију. Међутим, пошто се пандемија коронавируса проширила широм света и забележена је у 170 земаља, другачија одлука осим одлагања Игара није била могућа.

Постојала је опција да Игре буду одложене за октобар, али пошто се не зна када ће се ширење коронавируса смирити, најбезбедније је било да се оне помере за наредну годину, уз наду да ће ситуација бити боља.

Јелена Трајковић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар