Почетна » СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА Ватерполисти декласирали Хрвате у финалу!

СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА Ватерполисти декласирали Хрвате у финалу!

од admin
0 коментар

Браво, браво, браво и опет браво! Колико храборсти ови момци имају толико нема воде у базену… Ма, нема толико ни у мору! Све је било као из бајке, са прелепим крајем и реченицом – СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА! Српски ватерполисти савладали су селекцију Хрватске са 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) и окитила се златом у Казању

Није било грешке од старта, па до краја такмичења. Онај ватерполо који су приказивали ватерполисти Србије није одавно гледан, уствари никада! Тотална доминација у групи, а затим и Аустралија, па Италија, сви су падали редом, а онда је дошла и Хрватска. И она је прошла као и остали.

Нису „делфини“ обећавали злато, само су рекли да ће се трудити и дати све у базену, последњи дах и део душе… И то су учинили.

Ускоро опширније…

Ток меча:

Хрвати су први испливали за лопту и изгледали су прилично сигурно на старту. Наша одбрана се нешто слабије померала, па је то казнио прво Петковић, а онда и Паоло Обрадовић, тако да су „баракуде“ имале предност од 0:2.

То је мало збунило нашу селекцију, али су кренули храбро у наредни напад, тако да је Андрија Прлаиновић ппостигао први гол за „делфине“ (1:2). То није било све, већ је Мандић „бомбом“ вратио Србији егал.

Све што се у наставку првог полувремена дешавало, било је у знаку српске селекције. Наши су се смењивали и погађали, а хрватски голман Павић, који је бриљирао током првенства, није знао шта се дешава, јер су изабраници Дејана Савића показали најбољи ватерполо на свету!

Било је уживање гледати српске ватерполисте како доминирају у базену у Казању, јер су повезали серију од 4:0 и тако лако краје друге деонице стигли до лаганог вођства од 4:2.

Нису знали Хрвати кога да чувају до паузе, па су се окренули Прлаиновић, али је он додао до Филиповића који је дијагоналом озваничио 5:2 на полувремену.

Све је ишло како треба, погоци су се ређали са по неким излетом Хрвата којима је, изгледа, било јасно да не могу ни да приђу нашим ватерполистима када су у пуној снази.

Прлаиновић је наставио да бриљира, на сцену је ступио и Ћук који је донео првих „+4“, а после тога се чинило да нема повратка за „баракаде“. Селектор противничке репрезентације Туцак се само прекрстио, јер његова екипа није могла и није одговарала нашој сили.

Хрватска је само јурила нашу предност коју, реално, није могла да стигне, јер је Србија наставила да бриљира у одбрани, а да решета у нападу – Пијетловић, Прлаиновић, па Алексић, то је било сасвим довољно да одемо на 10:4 и почнемо да славимо.

Наши су успели да приме само четири гола на читавој утакмици, у финалу Светског првенства, а „делфини“ су једва дочекали последње тренутке сусрета, сви су ушли у базен, осим Дејана Савића, али он је своје обавио и дао знак:

Слави Србијо, првак си света!

Србија – Хрватска 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0)

Отворени базен Дворца водених спортова. Гледалаца: 3500. Судије: Маргета (Словенија), Ставридис (Грчка).

СРБИЈА: Г.Пијетловић,Мандић, Гоцић, Рандјеловић, Ћук, Д.Пијетловић, Никић, Алексић, Јакшић, Филиповић, Прлаиновић, С.Митровић, Б.Митровић. Селектор: Савић

ХРВАТСКА: Павић, Бурић,Петковић, Лончар, Јоковић, Букић, Муслим, Бушље, Сукно, Пашквалин, Шетка, Обрадовић, Бијач. Селектор: Туцак.

М. Бећаговић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар