Почетна » Србија је првак света!

Србија је првак света!

од admin
0 коментар

Изабраници Вељка Пауновића савладали су Бразил са 2:1 у финалу Светског првенства на Новом Зеланду головима Мандића и Максимовића

Омладинска фудбалска репрезентација Србије, играчи до 20 година, освојла је титулу првака света, пошто је у финалу, које је одиграно у Окланду, после продужетака победила петоструког шампиона света у тој конкуренцији, селекцију Бразила, са 2:1.

До највећег успеха у историји српског фудбала наша селекција је стигла погоцима Станише Мандића у 70. и Немање Максимовића у 118. минуту. Стрелац јединог поготка за Бразил био је Андреас Переира у 73. минуту.
Екипа коју је предводио селектор Вељко Пауновић остварила је јединствен подвиг, јер је на путу до титуле четири пута играла продужетке и сва четири пута из дуела излазила као победник, једном и након извођења једанаестераца.

У финале против Бразилаца млади фудбалери Србије ушли су веома смирено, без трукне страха и очигледно изванредно тактички припремљени. Прво полувреме је протекло у благој иницијативи Бразилаца, али су оба тима била веома опрезна и нису превише ризиковала.

У другом полувремену прву прилику за гол пропустили су Бразилци, а потом је прилику имао и Гајић у 60. минуту, али је голман Бразила Жеан био сигуран. Десет минута касније уследила је изванредна акција репрезентације Србије у којој су учествовали Здјелар, Мандић, Живковић, Максимовић и стрелац водећег поготка Мандић.

У тим тренуцима наши репрезентативци нису успели да сачувају мирноћу, пала им је концентрација и Бразил је успео да изједначи поске само три минута. Чак тројица наших фудбалера нису задржала Пареиру, који је успео да шутира, а званично најбољи гомлан на шампонату Предраг Рајковић само је дотакао лопту, али није могао да је заустави.

Последних двадесетак минута Бразилци су на све начине покушавали да реше утакмицу и преокрену резултат, али су Пауновићеви изабраници успели да одоле и да још једном одведу сусрет у продужетке.

Кратка пауза била је довољна да Пауновић подели савете нашим фудбалерима, који су у продужецима, поготово у другом, заиграли одлично и два минута пре краја остварили су историјску победу за српски фудбал, када је Максимовић, маниром искусног стрелца, изванредним ударцем послао лопту испод истрчалог голмана Бразила.

Голман Предраг Рајковић изабран је данас за најбољег чувара мреже, за најбољег играча шампионата (МВП) проглашен је репрезентативац Малија Адама Траоре, док су друга и трећа награда припале Бразилцу Данилу и Сергеју Милинковићу -Савићу.

Бронзана медаља припала је селекцији Малија, која је у утакмици за треће место
победила Сенегал резултатом 3:1.

Србија: Рајковић, Гајић, Антонов, Зђелар, Вељковић, Бабић, Шапоњић (Илић 95), Максимовић, Мандић (Гаћиновић 75), Живковић, С. Милинковић-Савић (Јовановић 82).
Бразил:
Жеан, Жоао Педро, Лукао, Марлон, Данило, Гиљерме, Бошилија (Переира 65), Габријел Жезус (Алеф 90), Жорж, Јаја (Малколм 74), Жеан Карлос.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар