Почетна » Срђан Ђоковић скандирао с Русима, Новак због тога добио упозорење АО

Срђан Ђоковић скандирао с Русима, Новак због тога добио упозорење АО

од Други Пишу
0 коментар

Новак Ђоковић и његова породица је упозорена од стране Аустралијан опена пошто је Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера, снимљен са навијачима који су носили руске заставе преносе медији у Аустралији.

Отац српског аса рекао је на снимку на тренутак био у друштву човека са заставом Русије на којој је Владимир Путин и поздравио их је са „живели“ и удаљио се. Касније су ти навијачи избачени из комплекса.

„Мала група навијача је правила проблеме са недозвољеним заставама. Биће суочени са последицама. Играчи и њихови тимови су упозорени на политику турнира што се тиче застава и на сваку ситуацију у којој праве пректрашја. Наставићемо да радимо са обезбеђењем и државним структурама“, стоји у саопштењу Аустралијан опена.

Директор турнира Крег Тајли, који се борио за долазак Новака Ђоковића на овогодишњи Аустралијан опен, одлучио је да нема никаквих санкција за Срђана Ђоковића.

На дешавања у Род Лејвер Арени реаговао је и украјински амбасадор у Аустралији Васил Мирошниченко: „Пун пакет. Међу српским заставама и руска, Путин, слово З и певање про руских песама. Срамота“.

Целу акцију је наводно организовао Симеон Бојков, који је позвао да се одговори Аустралијан опену на забрану руских застава.

„Забранили су заставу руске империје. Погодите људи из Тениске асоцијације Аустралије? Много среће када империја узвати ударац“, рекао је Бојков.

Организатори су раније одлучили да забране навијачима да уносе руске и белоруске заставе на турнир. Играчима из ове две земље је дозвољено да играју, али без државних обележја.

 

 

Владимир Тодоровић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар