Почетна » Тарлаћ напустио Србију после бронзе, сада је директор у Бајерну

Тарлаћ напустио Србију после бронзе, сада је директор у Бајерну

од Други Пишу
0 коментар

Драган Тарлаћ, некадашњи југословенски репрезентативац и доскорашњи генерални директор српског тима, постао је нови спортски директор Бајерна.

На тој функцији наследио је Данијела Бејзија који се почетком јула вратио у Италију након 10 година проведених у Немачкој.

„Сада и званично желим добродошлицу Драгану у Минхен“, рекао је Марко Пешић, генерални директор Бајерна.

Верује да је клуб урадио добар посао.

„Веома смо задовољни што је изабрао Бајерн да настави каријеру. У разговорима смо брзо схватили да темама приступамо на веома сличан начин. Однос поверења се брзо развио и комуникација са свима који су укључени била је веома добра овог лета. Драган је и апсолутни стручњак који је веома добро повезан захваљујући разним функцијама које је већ обављао у европској кошарци. Сада креће са нама у ужурбану свакодневицу евролигашког тима и искористиће своје знање да нам помогне да се боље носимо са тим. Са Гордијем Хербертом и њим, наш спортски менаџерски тим је поново комплетан, као и стручни штаб – и мислим да смо саставили веома добар тим не само на терену, већ и ван терена“, додао је Пешић.

Тарлаћ је од 2021. године био директор репрезентације Србије, која је освојила олимпијску бронзу у Паризу 2024. Учествовао је на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, представљајући Србију и Црну Гору. После првих дана у Црвеној звезди (1990 – 1992), центар је осам година играо за Олимпијакос из Пиреја у Грчкој, где је прославио пет шампионских титула, две победе у купу и освајање Евролиге (раније Улеб) 1997. године.

„Велика је част и подједнако велика прилика радити за тако сјајну организацију и бренд. Када ми је Марко (Пешић) показао визију и циљеве клуба, у комбинацији са доласком нашег новог тренера и пресељењем у САП Гарден – све се савршено уклопило и нисам морао да размишљам о овом изазову. Прилика да радим на овој позицији за једну од најбољих организација у Евролиги представља следећи корак у мојој каријери. Веома сам захвалан на сваком наговештају који ми је Данијеле поделио како бих могао да разумем потребе и одговорност таквог клуба са новим циљевима. Радујем се што ћу ући у сваки детаљ и веома сам сигуран у наш тим и нашег тренера“, рекао је Тарлаћ.

Бајерн ће се и следеће сезоне такмичити у Евролиги која почиње 3. октобра.

Dragan Tarlać Košarkaška reprezentacija Srbije Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Војислав Недељковић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар