Почетна » „Добри дух“ ућуткао Америку: „Правило је глупо, Новак ме не угрожава“

„Добри дух“ ућуткао Америку: „Правило је глупо, Новак ме не угрожава“

Правила су правила

од Други Пишу
0 коментар

Поводом забране уласка у Сједињене Америчке Државе за Новака Ђоковића огласио се и Каспер Руд који сматра да је правило које је на снази „глупо“. Норвежанин верује да српски ас не представља опасност и да нема смисла што не може да игра на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.

„Добри дух“ како често називају Каспера Руда није тенисер који воли да се уплиће у контроверзне теме, међутим овога пута је изненадио и пружио подршку Новаку Ђоковићу.

„Мислим да није на мени да кажем да ли је то фер или не. Мислим да је правило глупо ако он уопште није претња заједници у овој фази без обзира да ли је вакцинисан или не, тако да је то нешто што могу да кажем. То је помало детињасто јер се правило мења за неколико недеља“, рекао је Руд.

Норвежанин верује да су организатори оба турнира дали све од себе како би се Новак такмичио.

„Правила су правила и сигуран сам да су покушали све што су могли. Уз све што Новак има, сигуран сам да је све покушано, али да није било могуће“, сматра Руд.

Норвешки тенисер констатовао је да ће укидање забране уласка у Сједињене државе за невкацинисане странце бити објављено 11. маја, али да он не би имао ништа против и не би био угрожен и да је Новак дошао невакцинисан у Индијан Велс.

„Генерално, земља је забранила невакцинисане на још око месец дана, мислим да ће тад укинути забрану па је мало глупо ако мене питате, али поштено или не, не знам. Не бих се осећао угроженим од Новака да је овде и да је невакцинисан“, закључио је Каспер Руд.

Светски број четири у Индијан Велсу стигао је само до трећег кола када га је елиминисао Кристијан Гарин, док ће се у финалу у недељу око поноћи састати Карлос Алкарас и Рус Данил Медведев.

У случају да Шпанац тријумфује, свргнуо би са трона Новака Ђоковића, преноси Спутњик.

 

Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар