Почетна » SADA I ZVANIČNO: Novak Đoković se POVUKAO, a evo i do kada NEĆE IGRATI!

SADA I ZVANIČNO: Novak Đoković se POVUKAO, a evo i do kada NEĆE IGRATI!

од admin
0 коментар

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, od ponedeljka će biti tek peti igrač sveta – prvi put posle deset godina!

Poslednjih nekoliko dana je boravio u Srbiji gde se, između ostalog, oporavlja od povrede lakta.

Srpski as je već na Vimbldonu najavio moguću pauzu. Tada nije bio izričit koliko će ona trajati, a „šuškalo se“ da bi mogao da propusti ostatak sezone.

Ipak, danas su i definitivno razrešene sve nedoumice!

Naime, Đoković se na konferenciji za medije pojavio pred srpskim novinarima i saopštio svoje planove za nastavak sezone.

U skladu sa tim, sada je već sigurno da naš najbolji teniser završava sezonu!

Nakon konsultacija sa raznim doktorima i specijalistima iz Srbije i sveta, doneo sam odluku da ne igram do kraja sezone 2017. godine. Ovu povredu vučem godinu i po dana i predstavljala mi je problem na mnogim turnirima. Poslednjih mesec dana je eskalirala pogotovo na Vimbldonu i to je bio znak da se donese radikalna odluka. Imao sam sreće da u profesionalnoj karijeri ne pauziram duže od mesec i po dana i igram na svakom većem turniru. Ova odluka nije laka za mene. Osećam veliku solidarnost sa igračima koji se suočavaju sa ovakvim povredama i zahvalan sam što ih do sada nisam imao, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Đoković je istakao da ima dovoljno vremena da se potpuno izleči do početka 2018. godine, pa je najavio da će sigurno igrati već prve nedelje naredne sezone, ali još uvek ne zna na kom turniru. Takođe je naglasio da će nastaviti saradnju sa Andreom Agasijem i sledeće godine.

Andre Agasi je prihvatio da bude uz mene i na početku sledeće sezone. Jako sam mu zahvalan na podršci koju mi je dao u prethodnom periodu. Jedva čekam da zajedno uđemo u suštinu moje igre, kako da je unapredimo i da budem što jači. Što se tiče drugog trenera, Mario Ančić je prioritet, ali se čeka njegova odluka. On je trenutno u drugom poslu pa mu treba vremena da razmisli. Postoji još imena ali je Mario prioritet – istakao je Nole.

Srpski as je poručio i da mu je drago što će se oporaviti na prirodan način, jer kako kaže za ovu povredu nije neophodna hirurška intervencija.

Zahvalio bih se svom timu i familiji na podršci. Pokušavali smo da održavamo lakat u stanju kako bih se bavio tenisom na najvišem nivou. Udarac koji je pretrpeo najveće promene je servis. Svi dobro znamo da je servis možda i najbitniji u igri. To se i odrazilo na moje rezultate. Predstoji mi odmor od oko dva meseca bez igre. Konsultovaću specijaliste, savetovan mi je odmor, a operacija nije jedno od rešenja – objasnio je naš teniser.

Đoković je istakao i da će naredne mesece iskoristiti da provodi više vremena sa svojom porodicom, jer za oko mesec dana očekuje drugo dete.

Ovo je veoma teška odluka za mene, ali gledam sve sa pozitivne strane. Sve što se dešava u životu dešava se sa razlogom. Pokušaću da iskoristim ovo vreme najbolje što mogu da ga kvalitetno provedem sa porodicom. Za oko mesec, mesec i po Jelena i ja ćemo uz božju pomoć postati opet roditelji, rekao je naš igrač.

Dnevno.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар