Почетна » ТЕНИСКИ СКАНДАЛ Прво признање кривице, први пут и блокиране уплате на меч Аустралијан опена!

ТЕНИСКИ СКАНДАЛ Прво признање кривице, први пут и блокиране уплате на меч Аустралијан опена!

од admin
0 коментар

Бурни су ово тениски дани. Бурни након што су ББЦ и Базфид на дан почетка овогодишњег Аустралијан опена обелоданили да су бројни активни и сада већ пензионисани играчи учествовали у намештању резултата својих мечева. Иако имена нису саопштена, једно је постало познато у понедељак, када је постало познато и да се први пут десило да кладионице блокирају уплате на један меч мелбурнског гренд слема.

Аустралијанац Ник Линдал, бивши 187. играч света, признао је кривицу да је на једном мањем турниру, Тувумба фјучерсу, решио да намерно изгуби меч од слабије рангираног ривала, а свом пријатељу јавио да то искористи тако што ће се кладити на „изненађење“.

Полиција је дошла у посед телефонског снимка Линдала и његовог сарадника у овом неделу, а ту се могла чути и реченица о заташкивању доказа, када су њих двојица сазнали да ће изгледа бити ухваћени: „Само се ослободи свега. Само се ослободи свега, и ја ћу!“.

Линдал је ухапшен још прошле године, али је признао кривицу тек сада, по објављивању велике афере о којој се, ипак, мало зна осим да се „сумња на бројне намештене мечеве, чак и познатих играча“.

Ипак, адвокат Ника Линдала каже да само признање нема везе са наводима ББЦ-а и Базфида.

„Требало је да рочиште буде пре Божића, али је због болести једног члана судског већа рочиште померено баш за ове дане“.

Са друге стране, агенција за клађење „Спортсбет“ приметила је огромне улоге на један мали меч Аустралијан опена, због чега је обуставила примање уплата пре него што је о свему обавестила полицију. Пинакл спорт из Куракаа је из истог разлога спречио уплате на меч у коме су необично велики улози уплаћени да ће Андреа Хлавацкова и Лукаш Кубот победити Лару Аруабарену и Давида Марера.

Бројне уплате на један исход, и то не баш очекивани, довољне су само за сумње у наметашње резултата, али то није никакав доказ.

У изјави за Њујорк Тајмса, Аруабарена и Мареро су порекли да је меч намештен, с тим што је Давид Мареро рекао да је повреда колена утицала на њихов наступ и пораз у два сета.

Подсетимо, ББЦ и Базфид су навели да је 16 играча који су били међу 50 најбољих на планети „често, током претходне деценије, било сумњиво због намерних пораза у такмичарским мечевима“.

Б. О.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар