Почетна » Вређање Вучића ништа не кошта

Вређање Вучића ништа не кошта

од Други Пишу
0 коментар

Никако да се стиша бура након скандалозног завршетка финалне серије кошаркашке лиге Србије која је завршена службеним резултатом друге утакмице и новом титулом Црвене звезде.

Црвено-бели су одбранили наслов првака Србије, након скандала у другом мечу финала који је прекинут, а на крају није настављен и регистрован је службеним резултатом од 20:0 у корист Звезде.

Подсетимо, до прекида је дошло када су судије захтевале да престане вређање супруге председника црвено-белих, а када је након апела уследило убацивање предмета на терен, из Црвене звезде су одлучили да се повуку са терена и сачекају пражњење трибина.

Како до тога није дошло одмах, појавила се информација да ће меч бити настављен дан касније, а потом су црно-бели напустили дворану.

Ту није био крај читаве приче, пошто су играчи Црвене звезде остали у дворани, вратили се на терен и сачекали да истекне време које је ривал имао да се врати и након тога је одсвиран крај, а меч регистрован дан касније у њихову корист.

Уследиле су велике полемике у јавности, зашто су судије реаговале тек на вређање супруге једног од функционера, а нису реаговали на вређање играча Звезде и њихових породица, тренера и спортског директора Партизана, а посебно је занимљиво да нису реаговали ни на вређање председника Србије Александра Вучића.

Диркетор такмичења Александар Грујин је после меча изјавио да вређање Обрадовића није стално и спада у ризике посла и да није исти случај као за када је утакмица била прекинута.

Епилог је уследио неколико дана касније када су донете и казне за актере финалне серије, а изгледа се са Грујином није сложио дисциплински судија Бојан Вељковић.

Тако је на пример Жељко Обрадовић кажњен због повлачења екипа као и сам Партизан, али је кажњена и Звезда због вређања Жељка Обрадовића чиме је обесмишљена изјава Грујина.

Вељковић је имао пуне руке посла па је редом кажњавао Звезду за вређање Обрадовића, Савића, вређање и пљување судија, спречавање камермана да ради свој посао као и због техничких грешака.

Са друге стране Партизан је кажњен због вређања Милоша Теодосића, Немање Недовића, председника противничког клуба, неспортског понашања навијача, повлачење екипе, техничких грешака, али не и због једне ствари.

Партизан није кажњен због вређања председника Србије Александра Вучића од стране навијача.

Иако је то тема коју годинама слушамо и где су по бројним медијима и навијачи и функционери црно-белих па и сам Жељко Обрадовић наилази на осуду јер нису спречили „брутална“ вређања председника Србије, делегат утакмице Милан Стојановић није унео у записник овај детаљ иако је био врло темељан у документовању скандалозног понашања навијача црно-белих.

Да ли је и овде била интерпретацја да то спада у ризике посла председника Србије или су у питању били неки други критеријуми, тек човек који је мо многима обезбедио играње Николе Јокића за национални тим остављен на милост и немилост хулиганима.

На страну политичко опредељење и ставови о лику и делу председника Србије, нејасно је зашто су прецизно и темељно документоване све увреде и изречене казне осим за увреде на његов рачун.

Да се вратимо на тезу из самог наслова, изгледа да Вређање Вучића ништа не кошта, а по тумачењу казни КЛС-а неко би злобан могао да помисли „навали народе“.

Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Душан Марковић      Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар