Почетна » Вујошевић: Шта слави Звезда – трофеј или што је нас избацила?

Вујошевић: Шта слави Звезда – трофеј или што је нас избацила?

од admin
0 коментар

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић упитао је да ли се у редовима Црвене звезде више слави освајање АБА лиге и пласман у Евролигу, или чињеница да су победом у полуфиналној серији плеј-офа спречили црно-беле да се пласирају у елитно такмичење.

„Звезда је освојила АБА лигу и добила честитке од свих, па и од нас. Не знам шта се то толико слави, да ли што је Звезда освојила регионално такмичење и ушла у Евролигу, или што је елиминисала други клуб“, изјавио је Вујошевић.

Он је рекао да првом човеку Црвене звезде Небојши Човићу не приличе изјаве попут оне да се „ставља тачка на црно-бели свет“.

„То не приличи годинама тог човека. Ми смо освајали трофеје и трофеје, имамо светлу прошлост, а имаћемо и будућност“, истакао је Вујошевић, упркос томе што је Човић појаснио да није мислио на црно-беле, него на полемике у јавности.

Вујошевић је, као и много пута раније ове сезоне, рекао да се „Партизан уништава политички“.

„Апсурдна је политичка одлука да се уништава КК Партизан, реч је о човеку који је острашћен и ради то из личног анимозитета. Било је случајева у прошлости, за време Франка било је забрањено да се навија за Барселону, а зна се какав је то клуб“, јасан је тренер црно-белих.

Када је у питања казна КЛС, коју је Партизан морао да плати, како би наставио сезону, Вујошевић је навео:

„Суспензија КЛС због неисплаћених обавеза додатно је отежала финансијску ситуацију у клубу, то све контролише један клуб, где је механизам из политике пребачен у спорт. Нови директор није ушао у анализу тих казни, а подсетићу да је казна за то што ми нисмо добили пехар, који је завршио код навијача, далеко мања него за моје скидање сакоа“.

Вујошевић је истакао да се клуб налази у најтежој ситуацији до сада и подсетио на одласке Богдановића, Бертранса, Ловерња, Вестермана, Муслија, Гагића…

„Екипа није редовно плаћана и у таквим условима није лако радити. Вероватно има још екипа у сличној ситуацији, али само Партизан прави резултате. Са друге стране Звезда је уз велику помоћ државе направила квалитетан тим, није изненађење што смо испали у полуфиналу. Ако хоћете да осујетите наш пројекат и клуб, деморалишете играче, онда је то овај начин“, нагласио је Вујошевић.

Тренер српског првака се осврнуо се на изјаву спортског директора Драгана Тодорића који је рекао да ће на крају сезоне морати нешто битно да се мења.

„Он је дао интервју у којем је изјава извучена из контекста. Околности јесу тешке и потребно је наћи начин да се отклоне, али нема лаког решења док је овакво политичко расположење. Треба јасно да се каже шта је потребно мењати, а не да ми сад размишљама на шта је он мислио“, закључио је Вујошевић.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар