Почетна » Мирковић: Пресуда ми није уручена, за одлуку суда сазнао сам из медија

Мирковић: Пресуда ми није уручена, за одлуку суда сазнао сам из медија

од admin
0 коментар
Некадашњи председник скупштине општине Зајечар Саша Мирковић је у телефонској изјави за Н1 рекао да му пресуда Вишег суда у Зајечару није уручена, већ да је за одлуку суда сазнао из медија.
 
 
 Фото:Н1
 
„Ово је пресуда коју је лично (Александар) Вучић наручио из једног простог разлога јер сам му рекао не и да нећу да учествујем у његовим криминалним радњама“, рекао је Саша Мирковић за Н1.
 
Тврди и да је пресуда донета 19. фебруара на седници судског већа која је, како каже, одржана без записника.
 
„Ирена Крстић Милосављевић је водила седницу већа, сви адвокати су били тамо, има 12 сведока, данас су им пуштене кривичне пријаве јер су радили без записника, без права на жалбу“, рекао је Мирковић.
 
Додао је и да цео процес прати мистика, као и да му је 20 месеци одузет пасош и право на рад.
 
Тврди и да је Привредни апелациони суд 2018. утврдио да град Зајечар није наручио спорне пакетиће. Демантује и да је реч о суми од близу 14 милиона динара, већ да је спорно 974.000 динара.
 
Признаје да није било јавне набавке за пакетиће, али и да град Зајечар није дао ни динар за пакетиће, али и да не зна ко је пакетиће наручио.
 
„На крају крајева, ако ја треба, поред оволико криминала који постоји у овој држави, да будем одговоран зато што је 7.000 сиромашне деце добило пакетиће, а да их није наручио град, ево ја пристајем“, рекао је Мирковић.
 
На питање Н1 да ли је ван Србије, како медији спекулишу, управо да би избегао извршење пресуде, Мирковић је рекао да не може да буде ван земље јер му је одузет пасош.
 
„Нећу да откривам своју локацију, јер не желим да прођем као Оливер Ивановић“, одговорио је Мирковић.
 
ИЗВОР:Н1
 
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар