Почетна » КОНАЧНО СУНЦЕ! Данас нас очекује прави пролећни дан, али већ сутра су ОБАВЕЗНИ КИШОБРАНИ

КОНАЧНО СУНЦЕ! Данас нас очекује прави пролећни дан, али већ сутра су ОБАВЕЗНИ КИШОБРАНИ

од admin
0 коментар
                                                                                         ФОТО: МИТАР МИТРОВИЋ / РАС СРБИЈА
 
Након што смо празнике провели углавном под кишобранима и чинило нам се да се вратила зима, данас је освануо прави мајски дан.
 
Иако је најнижа температура износила свега око четири степени Целзијусових, у већини градова Србије највиша дневна температура ће бити 17-18 степени.
 
– Данас након хладног јутра нас очекује топао дан. У Београду ће бити 18 степени – рекао је метеоролог „Wеатхер2Умбрелла“ Ђорђе Ђурић.
 
Изузетак су планински предели, па тако на Копаонику термометар неће прелазити шести подељак, а на Златибору ће максимална дневна температура бити 13 степени.
 
Како показују подаци Републичког хидрометеоролошког завода Србије, током читавог дана се очекује да буде претежно сунчано, са тек понеким облаком.
 
У Београду, Нишу, Лозници, Неготину и Приштини ће бити максимална температура 18 степени, а у Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву степен ниже.
 
Ђурић је рекао да се већ током ноћи очекује захлађење што значи да се лепо време неће наставити и сутра, јер ће у четвртак, иако ће се највиша дневна температура кретати између 14 и 18 степени, дакле мало свежије бити облачно, а могући су и пљускови са грмљавином.
 
Сутра ће у Београду највиша температура бити око 15 степени.
 
Како је рекао Ђурић, није неуобичајено да се драстично разликују јутарња и дневна температура нарочито када је ведро небо.
 
– Није неуобичајено, јер када је јутро ведро, ваздух буде хладнији, али се преко дана брзо загрева. Супротно је од онога када смо имали дане са кишом, када је разлика између јутарње и дневне температуре била свега један степен, због облачности – рекао је он.
 
За викенд ћемо имати углавном просечне температуре за ово доба године.
 
Препоручујемо вам да за одмор у природи искористите петак и суботу, јер се већ за недељу најављују и могући пљускови.
 
ИЗВОР:blic.rs/И.З.К

Можда ти се свиди

Оставите коментар