Почетна » Advokat upucan u srce, pa overen u glavu!

Advokat upucan u srce, pa overen u glavu!

од admin
0 коментар

Nemanja je sin poznatog jagodinskog advokata Miroslava Mikija Stojanovića i za sada se ne zna šta bi mogao da bude motiv ubistva.

Ubica je čekao mladog Stojanovića ispred ulaza u zgradu i ispalio u njega tri hica iz neposredne blizine.

LIKVIDACIJA U JAGODINI Ubili sina poznatog advokata u sačekuši!

– Ubistvo je delo profesionalnog ubice! Poznato je samo da je advokat ubijen u klasičnoj sačekuši. Nije bilo nikakve razmene reči. Ubica mu je prišao i sa male udaljenosti pucao u grudi, a potom ga je overio u glavu. Motiv i izvršilac su potpuno nepoznati! O motivu u ovom trenutku ne može čak ni da se nagađa. Ako znamo kakav je bio pokojni mladić, odnosno da nije imao nijednu mrlju u životu, motiv je vrlo diskutabilan – pričaju upućeni u istragu.

Kako saznajemo, na mestu zločina nije bilo tragova borbe zbog čega se čak pretpostavlja da je advokat možda i poznavao ubicu.

– Pretpostavlja se da je prvi hitac Nemanju pogodio u srce ili veći krvni sud, zbog velike količine krvi koja je bila na betonu ispred zgrade. Posle toga je sa dva hica overen u glavu! – kaže naš izvor.

Nemanja je radio u advokatskoj kancelariji svoga oca Miroslava, poznatog jagodinskog advokata, kao pripravnik.

– Bio je mladić velike energije, lep, elokventan, sa željom da se dokazuje. Šta se isprečilo na tom putu, niko za sada ne zna. Znamo da nije imao neprijatelje. Znao je ko je ko u Jagodini i siguran sam da se nikome nije zamerio – navodi njegov prijatelj.

Prema rečima njegovog prijatelja, Nemanja je imao verenicu iz susednog grada i planirao je svadbu.
– Skoro smo se sreli. Kada sam ga pitao za posao, rekao mi je: „Sve je super, prešao sam na teže slučajeve.“ Kratko smo popričali i bio je vedar i raspoložen – kaže prijatelj ubijenog advokata.

Slavila ubistvo?!

Nepoznata devojka je na portalu Infocentrala u komentaru ispod teksta pod naslovom „Dva moguća motiva za ubistvo Nemanje Stojanovića?“ doslovce napisala: – Ne, nije mi žao i ne govorite u moje ime da sam u šoku. Izveštavajte i ne opisujte kako se ko oseća. Da li vam je to jasno!? Ova poruka je poslata kao negodovanje na objavljen tekst u kome je pisalo da su građani Jagodine u šoku zbog ubistva mladog advokata. Policija će proveriti razloge ovakve objave, kao i ko je autor i da li se radi o bolesnoj šali.

Pozvali smo Nemanjine roditelje, ali oni nisu bili u stanju da daju izjave za medije.

– Roditelji od bola nisu u stanju da razgovaraju! Pozlilo je i ocu i majci posle tragične vesti. Morali smo da zovemo Hitnu pomoć da interveniše – rekla nam je njihova rođaka, koja se javila na mobilni telefon advokata Mikija Stojanovića.

Jedan od slučajeva na kojima je bio angažovan Nemanjin otac bilo je brutalno silovanje starice 2014. u Lozoviku. Tada je posle petodnevne potere uhapšen mladić (19) u napuštenoj kući svog dede, zbog sumnje da je brutalno pretukao i silovao D. I. (74) iz Lozovika. Nemanjin otac je tada zastupao silovanu staricu.

Više od 100 advokata, sudija i tužioca iz Kragujevca, Despotovca i Jagodine juče je obustavilo rad zbog svirepog ubistva mladog advokata. Advokati su organizovali protestno okupljanje ispred Višeg suda u Jagodini. U obraćanju nadležnim institucijama, oni su saopštili da će obustava trajati u četvrtak i petak i zatražili zvaničnu informaciju o ubistvu.

– Mladić je ubijen u brutalnoj sačekuši! Siguran sam da on nije mogao da bude povod napada, kao ni njegovi roditelji. Niko nema ideju šta je uzrok zločina. Ovo je strašna tragedija, koja je pogodila sve nas lično, kao i profesiju – rekao je advokat Momčilo Jovanović ispred Višeg suda u Jagodini.

Fila: Lov na advokate dozvoljen?

Toma Fila kaže da su advokati još ranije uputili primedbe Ministarstvu pravosuđa Srbije i MUP-u jer nijedan brutalan napad na advokate nije rešen.

– Nije rasvetljeno nijedno ubistvo, niti pokušaj ubistva naših kolega. Ispada da je lov na nas dozvoljen! – ogorčeno je prokomentarisao Fila.

Borović: Kriminalci se razmahali!

Borivoje Borović navodi da policija traljavo i nezainteresovano vodi istragu kada se dogodi ubistvo advokata. – Kriminalci su se suviše razmahali i imaju veze u policiji, dok država doživljava advokate kao neprijatelje režima! Istraga o napadima na advokate, bilo da je reč o ubistvu ili o bacanju kiseline u oči, do sada nije makla od početka – tvrdi Borović.

Tintor: Ubistvo zabrinulo advokaturu!

Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, kaže da je napad na advokate strašan čin.

– Činjenica da je advokat ubijen na ulazu u svoju kuću zabrinjava celu advokaturu! Želimo da se osećamo slobodno u zemlji u kojoj zastupamo prava građana – poručio je Tintor.

Zora Dobričanin : Ubistvo bilo kog čoveka je greška!

Zora Dobričanin Nikodinović kaže da je ubistvo bilo kog čoveka velika greška!

– Svako ubistvo je velika greška! Da li je mladi advokat bio meta – ne znamo. Onaj ko zna da je ovo ubistvo greška, onda zna i ko je ubica! Na izborima za predsednika Advokatske komore Beograda predložila sam, u svom izbornom programu, da Komora oformi radnu grupu za rešavanje nerasvetljenih ubistava advokata. Takva grupa bi radila stvarno i iz sve snage, a nikako forme radi. Njen zadatak bi bio da u saradnji sa državnim organima istraži sva nerasvetljena ubistva i teška ranjavanja advokata – istakla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Nikolić: Jedino advokati nezaštićeni!

Nikola Nikolić kaže da ovakvi brutalni napadi izazivaju veliki revolt u redovima srpske advokature.

– Ukoliko bi organi gonjenja brzo razrešili slučaj i pronašli ubicu, donekle bi to bila satisfakcija za njegove kolege, ali tragedija njegove porodice i prijatelja ne bi bila umanjena. Podsećam da slično ubistvo advokata Vladimira Zreleca još nije rasvetljeno, a on je ubijen u srcu Beograda, na sto metara od Hrama Svetog Save, u ulici pokrivenoj kamerama. Bojim se da i sada ne bude tako! Zakonodavac je odredbama Krivičnog zakonika, koje se odnose na teško ubistvo, zaštitio gotovo sve pravosudne aktere – sudije, tužioce, njihove zamenike i policajce, a jedino nije zaštitio advokate, koji su nezaobilazni deo pravosudnog sistema. To verovatno govori o našem položaju u društvu – naglasio je Nikola Nikolić.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар