Почетна » АМЕРИЧКИ НАУЧНИЦИ ПРИЗНАЛИ Канабис убија ћелије рака

АМЕРИЧКИ НАУЧНИЦИ ПРИЗНАЛИ Канабис убија ћелије рака

од admin
0 коментар

Амерички Национални институт за рак (НЦИ), централна агенција америчке владе за истраживање рака, на свом интернет профилу је признала да марихуана убија ћелије рака. Према истраживањима које су обавили, откривено је д аактивен супстанце канабиса заиста убијају ћелије рака, не оштећујући здраве ћелије.

НЦИ у рубрици „Питања и одговори о канабису и канабиноидима“ наводи се да су студије које су спроведене на мишевима и пацовима показале да канабис – односно његове активне супстанце ТХЦ и ЦБД – заиста убијају ћелије!

– Студије на мишевима и пацовима показале су да канабиноиди могу да ограниче раст тумора изазивајући смрт ћелија рака, блокирајући њихов раст, као и блокирајући развој крвних ћелија које су тумору потребне да би растао. Лабораторијске студије и студије на животињама показале су да канабиноиди могу да убију ћелије рака и истовремено да штите нормалне ћелије – наводи се у обавештењу на сајту НЦИ.

– Лабораторијска студија показала је да делта-9-ТХЦ убија или оштећује ћелије рака јетре. Делта-9-ТХЦ изазива такав ефект делујући на молекулима који се такође могу пронаћи у ћелијама рака плућа и рака дојке – додаје се још у саопштењу.

У истом извештају се наводи и да канабиноиди могу да смање ризик од рака дебелог црева. Истраживања на ћелијама рака дојке показала су да “ЦБД проузрокује смрт ћелија рака, док истовремено скоро да и нема ефекта на нормалне ћелије у дојкама”.

НЦИ истиче и да су лабораторијске студије показале да ЦБД, ако се конзумира истовремено с хемиотерапијом може да допринесе њеном бољем учинку, повећавањем стопе смртности ћелија рака, док у исто време не утиче на околне здраве ћелије.

Поред тога, НЦИ наводи да ТХЦ стимулише апетит и олакшава бол оболелима.

Alo.rs/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen − 13 =