Почетна » Do 15 sati glasalo 24,42 odsto, veći odziv Srba

Do 15 sati glasalo 24,42 odsto, veći odziv Srba

од admin
0 коментар

Kako prenosi portal Kos sev, najveća izlaznost zabeležena je u većinski srpskim sredinama – u Klokotu 41,93 odsto, a u Partešu 38,07 odsto. U oba ta mesta u toku su ponovljeni izbori za gradonačelnika.

Na KiM se održava drugi krug izbora za predsednike 19 opština, uključujući dve opštine sa srpskom većinom – Klokot i Parteš-Pasjane.

Nevladina organizacija „Demokratija u akciji“ (DNV) saopštila je da je zabeležila određene neregularnosti na izborima.

Tako, na primeri, iako je CIK objavio da su svi birački centri otvoreni na vreme, DNV tvrdi da je 12 biračkih mesta otvoreno sa zakašnjenjem, a da se u 50 odsto to zakašnjenje odnosilo na članova izborne komisije, prenosi Kos sev, pozivajući se na dnevnik „Koha ditore“.

Zakašnjenja su zabeležena u Prizrenu, u pet slučajeva, Suvoj Reci – u tri slučaja, Prištini – u dva slučaja i u Klini i Orahovcu u po jednom slučaju.

Takođe, u pet opština zabeleženo je, u rasponu od 100 metara od biračkih centara – prisustvo propagandnog materijala, dok je u četiri opštine nedostajao izborni materijal, navodi portal DNV.

U 44 slučaja, zabeleženo je prisustvo neovlašćenih lica na biračkim mestima.

Jedan birački centar u Klini je kamnovan, dok je u opštini Istok bilo i nekoliko slučajeva glasanja van kabine, navodi „Koha“.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар