Почетна » Drakula iz Beograda zaveo Zagrepčanina, pa ga opljačkao

Drakula iz Beograda zaveo Zagrepčanina, pa ga opljačkao

од admin
0 коментар

Srđan Drakula (34) iz Beograda, internacionalni varalica rođen u Gospiću, prevario je i pokrao Gorana M. iz Zagreba. Sve je počelo 2013. godine na internet stranici za upoznavanje Planet Romeo gde je Srđan, pod nadimkom Yu Boy, kontaktirao Gorana M. čiji je nadimak bio Notorius_Zg.

Ko je Drakula?

Među odskočnim daskama u njegovim počecima “probijanja” na estradnu scenu bio je video-spot pod nazivom “Ljubav s naslovne strane”, koji je lansirao sa srpskom novinarkom Divnom. Oni koji misle da Drakulu poznaju, smatraju ga prevarantom koji vodi dvostruki život i pritom koristi lažna imena. Svoju ogorčenost pokazivali su i javnim prozivkama.

Vrlo brzo su se zbližili preko poruka, a Drakula se Goranu predstavio kao Aleksandar Aco Đurković. Ubrzo je usledilo upoznavanje, Srđan je stigao u Zagreb, a nakon druženja uživo Gorana je pokrao.

Iz kutijice s nakitom uzeo mu je uspomene sentimentalne vrednosti – zlatnu narukvicu od tri vrste zlata, zlatni lančić s priveskom u obliku krsta, pleteni zlatni lančić i dva sata marki Raimond Weil i Tissot. Šteta je oko 1.700 evra, piše Jutarnji.

– Rekao mi je da se zove Aco, da je iz Srbije i da je na privremenom radu u Hrvatskoj. Tvrdio mi je da je u Zagrebu unajmio stan s kolegom i da rade na dve lokacije, u Zagrebu i Rijeci. Zamolio me 14. februara 2013. da ga ugostim na nekoliko dana jer je njegovom kolegi u posetu došla žena. Nisam imao razloga da sumnjam da je lopov. Nakon dva dana, rekao mi je da ide na svadbu u Beograd i da će se vratiti, ali nije. Nekoliko dana kasnije, video sam da mi fale satovi iz fioke u ormanu, a onda sam video da nema ni zlata. Preko interneta sam ga zamolio da mi vrati moje stvari i rekao da u stanu postoje brojni dokazi, pa i njegova jakna, da je bio kod mene. Znam da je glupo, ali tvrdio je da je po zanimanju pravnik i da radi za britansku firmu. Nije mi se činio kao osoba kojoj manjka novca jer je bio pun nakita, prstenja, ogrlica. Smatrao sam to preteranim kićenjem. Pretvarao se da je ležerna osoba, a ne kleptoman – objašnjavao je policiji Goran M. svoje loše iskustvo s Drakulom.

Iako je Drakulu molio samo da mu vrati uspomene, on ga je zavlačio i pritom preklinjao da ga ne prijavi policiji, a u jednoj od poruka poslanih 20. februara 2013. posrnuli Yu Boy se “posuo pepelom” i priznao Goranu M.: “Nisam taj nakit i satove uzeo od tebe da bih to prodao, nego da nosim to na sebi. Nazvaću te i doneću ti nazad. To je neki vid kleptomanije”.

Na sudu u Zagrebu zbog krađe zlata i satova između 14. i 16. februara 2013. godine, Drakula je glasno odbacio optužbe, rekavši da nije kriv.

Nedugo nakon što je Goran M. shvatio da je pokraden, u virtualnom svetu osvanula je i stranica s Drakulinom fotografijom ispod koje je, umesto imena, pisalo: “Oprez, lopov!”. A ubrzo je Goran otkrio da nije jedina Drakulina žrtva.

Srđan Drakula se trenutno nalazi u pritvoru u Remetincu gde je premešten iz pulskog zatvora 1. januara ove godine, nakon što je onde odslužio devet meseci zatvora zbog krađe.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар