Почетна » ДРАМА У НОВОМ САДУ Суд наредио петочланој породици да преда своју кућу комшији због спора око ограде

ДРАМА У НОВОМ САДУ Суд наредио петочланој породици да преда своју кућу комшији због спора око ограде

од admin
0 коментар

Судски извршитељ одложио је данас исељење породице Љубичић из дела куће у Улици Радоја Домановића број 62 на Салајци која је након судског спора припала њиховом комшији Недељку Трифковићу.

Исељење је померено за 25 дана, јер се породица Љубичић није иселила из дела куће која је припала Трифковићу.

Судског извршитеља су у јутарњим сатима поред Љубичића у дворишту куће дочекали њихови пријатељи који су дошли да им пруже подршку.

– Син треба да матурира, а ћерка ми је студенткиња и пре неколико дана је била на операцији. Треба да се одмара и лечи, а не да пролази кроз све ово. Веома тешко живимо, а за 25 дана нас очекује иста агонија – каже Анђа Љубичић која у кући живи са троје деце и супругом.

Петочлана породица живи у тешким материјалним условима, а од краја прошле године немају струју ни воду. Комшија је на основу судске одлуке тражио да породица остане без струје и воде.

Део куће је после изгубљеног судског спора и неплаћене одштете од око пола милиона динара и још скоро толико других трошкова припао Трифковићу.

Љубичићи су уложили жалбу пред Апелационим судом и очекују одговор, те се надају да ће суд вратити случај на почетак.

Љубичићи су изгубили део куће у коју су се уселила 2001. године, јер је комшија Трифуновић поднео тужбу за узурпирање дворишта, конкретно ограде. Суд је пресудио у корист комшије Трифковића да му је узурпирано двориште, па је одредио да мора да плати пола милиона динара за одштету и још 200.000 динара судских трошкова.

Толики новац Љубичићи нису имали, а прошлогодишња продаја њихове куће на лицитацији није била успешна, па је суд одлучио да је на име одштете додели комшији Трифковићу.

Комшија који је повео спор, а који је такође јуче присуствовао покушају исељења, претио је свим новинарима који су дошли да извештавају да ће их тужити. Напоменуо је да се све ради по закону, и констатно претио новим тужбама.

С. Аничић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар