Почетна » Francuski ambasador tek došao u Srbiju, a već odlazi!

Francuski ambasador tek došao u Srbiju, a već odlazi!

од admin
0 коментар

„Ovo imenovanje nije ni u kakvoj vezi sa francusko-srpskim bilateralnim odnosima, iako je g. Lekurtije imenovan na mesto ambasadora u Beogradu na proleće 2017. Najviši francuski zvaničnici su naglasili svoju nameru da što je pre moguće odrede novog ambasadora u Srbiji kako bi se dobri bilateralni odnosi nastavili“, ističe se u saopštenju ambasade Francuske.

Agencija Biznis Frans je pod zajedničkim pokroviteljstvom Ministarstva za Evropu i spoljne poslove, Ministarstva za koheziju teritorija i Ministarstva ekonomije i finansija, i zadužena je za davanje podrške francuskoj međunarodnoj trgovini i za unapredenje stranih investicija u Francuskoj.

Kako se ističe u saopštenju, ovim imenovanjem, predsednik Francuske Emanuel Makron je želeo da još više podstakne francusku međunarodnu trgovinu, kao što je to i objašnjeno srpskim vlastima.

Lekurtije, kako se dodaje, poseduje priznato iskustvo u oblasti ekonomije, nakon što je bio savetnik nekoliko ministara, među kojima i gđe Kristin Lagard, zatim generalni direktor agencije Ubifrance (2008-2014) – jedne od institucija koja se 1. januara 2015. spojila sa Francuskom agencijom za medunarodne investicije u agenciju Biznis Frans (Busineš France).

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар