Почетна » Hrvati su činili najveća zla na Balkanu!

Hrvati su činili najveća zla na Balkanu!

од admin
0 коментар

On je ovim rečima odgovorio pomoćniku ministra hrvatskih branitelja Stjepanu Sučiću, koji je izjavio da „sve zlo u regionu dolazi iz Beograda“.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić za „Alo!” oštro osuđujue izjave Šučića i kaže:

– To što oni govore je najveća glupost. Podsetiću da je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba. Koliko je samo jama napunjeno u NDH tokom Drugog svetskog rata ljudskim leševima? Kome smeta ćirilica i table na tom pismu? Ko, s druge strane, kači table sa ustaškim pokličom „za dom spremni”? Pa ljudi iz Hrvatske su poslednji koji bi smeli da pričaju o zlu na Balkanu i da nekoga prozivaju – kaže Dačić za naš list.

IZ HAŠKE ĆELIJE PIŠE PREDSEDNIKU Mladić: Vučiću, samo ti možeš spasti Srpsku!

Šef srpske diplomatije pozdravlja odluku Veljka Odalovića, generalnog sekretara u Ministarstvu spoljnh poslova Srbije i predsednika Komisije za nestala lica, da napusti konferenciju u Zagrebu posle, kako kaže, „divljačkih napada na državu”.

– Pozdravljam odluku Odalovića da napusti skup na kojem se vređala Srbija. Mi nikoga ne vređamo, ali i ne damo na sebe – završava Dačić.

Podsetimo, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnh poslova Srbije Veljko Odalović napustio je konferenciju o nestalima u Zagrebu nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

NIJE MU PRVI PUT Đuka rasterao Jehovine svedoke!

Konferencija na temu „Proces ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka lica nestalih na području Hrvatske” sazvana je s ciljem ubrzanja procesa traženja nestalih osoba.

U toku uvodnog izlaganja Sučić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, umesto izveštaja koji nije bio primeren temi izrekao je brojne uvrede na račun Srbije i njenih organa.

On je, između ostalog, rekao da je nad Hrvatskom izvršena velikosrpska agresija i da je tada bivša JNA okupirala hrvatske teritorije i, kako je rekao, izvršila brojne teške zločine.

Srbija neće više biti ponižavana

O incidentu u Hrvatskoj kada je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović napustio skup o nestalima u Zagrebu nakon uvreda iznesenih na račun Srbije oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekao da podržava tu odluku i ocenio da je trebalo oštrije reagovati.

On je naglasio da bi mnogi želeli da vide Srbiju slabu, malu i poniženu, ali da to neće dočekati, te dodao da ga interesuje kako će na ove incidente na Kosovu i u Hrvatskoj reagovati stranci.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар