Почетна » Избеглице пробиле ограду прихватног центра

Избеглице пробиле ограду прихватног центра

од admin
0 коментар

Око 300 избеглица пробило је данас ограду прихватног центра код Реске и запутило се ка ауто-путу М5, саопштила је мађарска полиција

МАЂАРСКА – Око 300 избеглица пробило је данас ограду прихватног центра код Реске и запутило се ка ауто-путу М5, саопштила је мађарска полиција.

У саопштењу се прецизира да се инцидент догодио данас нешто пре поднева и да су избеглице у два наврата пробиле ограду и упутиле се ка ауто-путу, након чега је полиција почела да хвата избеглице.

Око 2.300 избеглица које се и даље налазе у мађарском прихватном центру у близини границе са Србијом, запретило је да ће пробити заштитну ограду, ако њихови захтеви не буду испуњени у року од два сата, саопштила је полиција.
За сада није јасно шта тачно избеглице траже, док полиција саопштава да ће покушати да пронађе мирно решење ситуације, пренео је Ројтерс.

Полиција не наводи више детаља о том инциденту, осим да је део ауто-пута који води од границе са Србијом ка Будимпешти привремено затворен, а саобраћај се преусмерава на локални стари пут.

У право у кампу код Реске дошло је до првог озбиљног инцидента кад је мађарска полиција бацила сузавац на избеглице.

Стотине избеглица који се данима налазе на железничкој станици Келети у Будимпешта кренуло је данас пешице ка Бечу, јавио је фоторепортер Ројтерса.

Танјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар