Почетна » Izjava Bulja o Vučiću bezobrazna i van pameti

Izjava Bulja o Vučiću bezobrazna i van pameti

од admin
0 коментар

Bulj je u saborskoj raspravi o zakonskom predlogu o pravima branitelja rekao i da „nema dostojanstva dok Hrvatska ne zatraži od Srbije ratnu odšetu od 45 milijardi evra“.

„Miro Bulj javno govori ono što misli velika većina hrvatskih političara i većina hrvatskog naroda da je Srbija tobože izvršila agresiju na Hrvatsku i da zbog toga mora da isplati ratnu odšetu Hrvatskoj. Neprestano optuživanje Srbije za agresiju jeste način da se skrene pažnja sa realizacije projekta stvaranja velike etnički čiste hrvatske države“, naveo je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ukazao je da proustaška vlast Franje Tuđmana agresijom na Srbe krenula u realizaciju navedenog cilja po uzoru na zločinca Antu Pavelića.

„Kao rezultat Tuđmanove zločinačke politike proterano je pola miliona Srba, počinjeni brojni zločini nad srpskim civilima i zarobljenicima i uništena ili oteta u velikoj meri srpska imovina. Zbog toga se od Hrvatske mora tražiti da vrati proteranim Srbima otetu zemlju, stanove, kuće, poslovne i pomoćne objekte, da isplati naknadu štete za uništenu imovinu, da isplati zaostale penzije i dinarsku i deviznu štednju, da prizna radni staž u celosti, da prestane sa hapšenjema i stalnim pokretanjem istraga i podizanjem optužnica protiv proteranih Srba bez ikakvih dokaza a u funkciji stalnog zastrašivanja i slanja poruke da nisu dobrodošli“, naveo je Linta.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар